More

  Vaccin contra obezității, creat după descoperirea unui virus care ne îngrașă

  Un vaccin contra obezității a fost conceput după ce cercetătorii au descoperit un virus legat de îngrășarea excesivă. El a fost deja patentat de dr. Richard Atkinson de la Universitatea din Wisconsin, dar deocamdată nu s-au găsit bani pentru producerea lui. Virusul legat de obezitate este Adenovirus-36. Totuși, n-ar strica să începem să mâncăm mai puțin.
  Adenovirusurile sunt, de obicei, legate de răceli, infecții oculare și intestinale. Dar cercetătorii au descoperit că unul dintre ele, Adenovirus-36, se găsește de patru ori mai frecvent la obezi decât la persoanele cu o greutate normală.

  Un studiu recent pe animale a demonstrat că virusul este responsabil pentru o creștere cu 15% a greutății corporale.

  Asta înseamnă în jur de 6,3 kg la o femeie și 12,6 kg la un bărbat.

  Din ce în ce mai mulți obezi

  Descoperirea vine după ce s-a constatat că 27% din populația lumii este obeză. Dar asta este o medie, pentru că în Anglia, spre exemplu, procentul persoanelor obeze este de 36% din populație, ceea ce face ca Regatul Unit să fie cea mai grasă națiune dintre țările Vest-Europene.

  Virusul în cauză are două efecte nefaste: irită celulele adipoase (grase) și le inflamează, le împiedică să mară și să fie eliminate de organism.

  Celulele grase din organism trăiesc mai mult

  Conform unor cercetări precedente, în mod normal, anual ar trebui să pierdem în jur de 10% din celulele adipoase, iar dacă acest proces natural este perturbat, ne îngrășăm. Faptul că celulele adipoase trăiesc mai mult și se depun, duce la obezitate.

  Într-un studiu realizat de Dr. Wilmore Webley, de la Universitatea din Massachusetts pe probe prelevate de la 80 de femei cu cancer la sân, s-a constatat că 4 din 5 femei erau supraponderale și aveau Adenovirus-36 și doar una din cinci avea greutate normală și nu era infectată.

  Deși, teoretic, infecția celulelor adipoase ar putea fi dată și de cancer, alte cercetări realizate pe primate au arătat că dacă acestea sunt injectate cu Adenovirus-36, se îngrașă.

  Dr Richard Atkinson, profesor emerit la Universitatea din Wisconsin a patentat un vaccin contra acestui adenovirus pentru oameni, dar deocamdată nu s-au găsit fonduri pentru dezvoltarea lui.

  Specialistul a povestit, însă, pentru ediția de duminică a The Mail, că cercetători din Corea de Sud au testat deja vaccinul pe animale și au certificat că el împiedică virusul să infecteze celulele adipoase.

  Tinerii ar putea fi vaccinați

  El spune că tinerii ar putea fi vaccinați ca să fie protejați contra infecție cu acest virus. Cu milioane de oameni care mor anual, în lume, din cauza unor boli legate de obezitate, un astfel de vaccin ar putea salva multe vieți.

  Cu toate acestea, nu toate lumea este convinsă de legătura între virus și obezitate. Profesorul Nick Finer, specialist în obezitate, de la University College London, a spus, pentru New Scientist, că mai trebuie făcute și alte studii care să demonstreze această conexiune.

  O soluție contra obezității ar fi, însă, să ne stăpânim pofta de mâncare. Adică să mâncăm mai puțin, arată Tam Fry, director al National Obesity Forum.

  SURSA: DCNEWS.RO

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia și Marea Britanie

  Suedia, care a favorizat ideea unei „imunizări de grup” pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, a anunțat că numai 7,3 la sută din...

  Tablete pentru elevii din comunele Lespezi si Cristesti

  Vești bune pentru copiii din comuna Lespezi. Primăria a anunțat că va achiziționa  600 de tablete, pentru toți elevii și profesorii de la școlile...

  « Carantina de lectură », un proiect din suflet pentru suflet la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

  Comunicat: De-a lungul vacanței de primăvară, anul acesta atât de diferită, profesorii și elevii Colegiului Tehnic CF „Unirea” au continuat să rămână, spiritual, împreună:...

  Opinii