1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Vacanţe mai scumpe în 2022: cât de mult cresc preţurile. Paradoxal, cererea a explodat

Nici măcar vacanţele n-au scăpat de scumpiri. Agenţiile de turism spun că în acest an costurile vor creşte cu aproximativ 20 de procente. Chiar şi aşa, doritori sunt deja mult mai mulţi decât anul trecut.

Reprezentanţii industriei de turism motivează preţurile prin faptul că şi ei sunt afectaţi de scumpirile la energie, alimente, materiale de construcţie şi forţă de muncă. „În special hotelierii, după cum au declarat şi cum am observat şi noi la o comparaţie cu preţurile de anul trecut. Preţurile standard au crescut motivat, spun ei, din cauza costurilor cu energia, cu undeva în jur de 20%”, arată Lucian Bădîrcea, director general agenţie turism.

Turism extern. Vacanţe mai scumpe în 2022

Marii tour operatori au început deja să îşi anunţe agenţiile partenere pentru a şti la ce discount-uri şi reduceri să se încumete. „Nu e vorba doar de preţul energiei, e vorba în general despre toate scumpirile la care asistăm. Şi pe plan internaţional preţurile vacanţelor vor creşte anul acesta. Toate aceste creşteri trebuie corelate şi cu o cerere din ce în ce mai mare venită din partea turiştilor de a călători”, spune Raluca Hatmanu, consultant în turism.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow