31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

VACANŢA MARE ÎN SIGURANŢĂ. Sfaturi de la politisti

VACANŢA MARE ÎN SIGURANŢĂ

C.P. În  perioada 01 – 15 iunie a.c., poliţiştiiieşeni  au intensificat activităţile preventive şi de informare în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului nostru, în contextul apropierii vacanţei de vară. Elevilor le-au fost prezentate recomandări preventive pentru petrecerea vacanţei în siguranţă.

 

Astfel,  poliţiştii  din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi împreună cu cei de la proximitate s-au întâlnit cu elevii din unităţile de învăţământ din mun. Iaşi şi nu numai pentru a le transmite informaţii utile specifice sezonului estival vizând siguranţa rutieră, siguranţa fizică şi a bunurilor persoanelor.

Acest gen de activităţi va  fi derulat şi înaceastă ultimă săptămână din anul şcolar 2017/2018, scopul fiind pregătirea copiilor pentru a avea o vacanţă în siguranţă, lipsită de evenimente nedorite.

        

Iată câteva dintre recomandările poliţiştilor:

– Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

– Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini!

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi haine de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante, care vă fac mai vizibili în lumina farurilor!

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

 

Părinţii sunt sfătuiţi ca, în cazul în care s-au hotărât să-şi lase copilul singur, să se asigure că acesta ştie numele său complet, numele părinţilor, adresa şi numărul de telefon, locul de muncă al părinţilor săi, dar şi numerele de telefon ale acestora. De asemenea, părinţii mai sunt sfătuiţi să se asigure că acesta ştie: cum să apeleze numărul de urgenţă 112, cum să păstreze cheile locuinţei ascunse şi în siguranţă. Copilul mai trebuie învăţat să încuie mereu uşa după ce a intrat în casă, să anunţe imediat ce a ajuns acasă şi să nu deschidă uşa decât persoanelor de încredere ale familiei.

Poliţiştii le reamintesc şi şoferilor faptul că atunci când circulă cu autovehiculul şi transportă copii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, riscă să fie sancţionaţi cu amendă în cazul în care nu respectă obligaţia de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de lege, şi dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

IPJ IASI

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI