More

  Vacanță în siguranță! Vezi ce recomandă poliția

  Array

  Vacanță în siguranță !

  Se apropie vacanţa mare! Copiii ies de sub supravegherea profesorilor şi chiar ajung să petreacă o parte din timpul lor fără a fi supravegheaţi de către un adult. Mai mult, interesul lor manifestat pentru joc, în special în aer liber, pentru plimbări cu bicicleta sau rolele, precum şi deplasările în excursii, tabere şcolare, fac ca aceştia să fie predispuşi riscului rutier mai mult ca oricând. Lipsa conştientizării pericolului pe strada ii face pe cei mici posibile victime ale accidentelor rutiere.
  Dinamica accidentelor de circulaţie în care suntimplicaţi minorii, relevă vulnerabilitatea acestora în faţa pericolelor din trafic, iar principalele cauze de producere a accidentelor în care sunt implicaţi minorii, la nivelul judeţului Iaşi, sunt traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordarea priorităţii pietonilor şi deplasarea neregulamentară pe carosabil.
  În acest context, poliţiştii rutieri recomandă părinţilor să acorde o atenţie sporităsupravegherii minorilor pe durata vacanţei şcolare, permanent să le explice pericolele din trafic şi modul în care se pot proteja în faţa acestora, să îi îndrume în alegerea locurilor de joacă şi să îi înveţe principalele reguli de circulaţie adaptate vârstei lor.
  De asemenea, se recomandă conducătorilor auto adoptarea unui comportament rutier preventiv, în special în zonele intens populate de copii, întrucât capacitatea acestora de a percepe distanţele sau vitezele de deplasare ale autovehiculelor este mai redusă şi pot avea reacţii imprevizibile în trafic.
  Poliţiştii rutieri vin şi cu o serie derecomandări adresate elevilor, respectiv:
  – Jucaţi-vă în siguranţă! Strada nu e loc de joacă!
  – Traversaţi strada doar prin locurile special amenajate, cu respectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor rutiere sau a semaforului electric, dar doar după ce v-aţi asigurat corespunzător!
  – Deplasaţi-vă doar pe trotuar, iar în lipsa acestuia pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia de mers!
  – Mergeţi cu bicicletele sau rolele în spaţii special amenajate, ferite de traficul auto!
  – Pe durata deplasării în excursii cu mijloacele de transport în comun, rămâneţi aşezaţi pe scaun, cu centura de siguranţă fixată, fără a incomoda conducătorul auto şi respectaţi toate regulile stabilite de însoţitor!

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI