-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Vacanță 2021: Care sunt condițiile pentru călătoriile în Bulgaria

De mai bine de un an, în Bulgaria starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la data de 31 iulie 2021.

Pentru românii care vor să plece în vacanță în Bulgaria, în acest moment nu există condiții speciale.

Cetățenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie.

Cum situația pandemică face ca regulile să se schimbe rapid, înaintea unei călătorii pentru hotare puteți verifica datele oficiale oferite de Ministerul Afacerilor Externehttps://www.mae.ro/travel-conditions/3677.

La data publicării acestui articol, 11 iunie, e bine să știți că în Bulgaria trebuie să țineți cont de mai multe reguli impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2.

Toate persoanele care se află în spații publice închise (ex. mijloace de transport public, unități medicale și de sănătate, farmacii, magazine optice, centre naționale pentru probleme de sănătate publică, instituții administrative și alte locuri, în care sunt deserviți sau au acces cetățenii, gări feroviare și stații de autobuz, aeroporturi, stații de metrou, centre comerciale, biserici, mănăstiri, lăcașuri de cult, muzee și altele) sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia.

Toate persoanele care se află în spații publice deschise aglomerate și în care este imposibilă păstrarea distanței fizice de 1,5 metri sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia. Prin raportare la aceste prevederi, „publice” sunt acele locuri care sunt deschise/accesibile pentru cetățeni și/sau care sunt destinate utilizării publice.

Excepții cu privire la obligațiile prevăzute anterior sunt permise pentru clienții localurilor de alimentație publică și localurilor unde sunt consumate băuturi, atunci când se permite frecventarea acestora; pentru practicanții de sport în spații închise și deschise, pe perioada activității fizice; pentru participanții la manifestările științifice, briefing-uri, conferințe de presă și seminarii, pe durata intervenției, cu respectarea distanței fizice de 1,5 metri față de ceilalți participanți; pentru participanții (prezentatori și oaspeți) la emisiunile televizate, cu respectarea distanței fizice de 1,5 metri față de ceilalți participanți; pentru copiii de până la 6 ani.

Măsura distanțării fizice este aplicată între persoanele care se află în locuri publice deschise (parcuri, străzi, stații de autobuz), cu excepția situației în care aceste persoane fac parte din aceeași familie/gospodărie.

Localurile pentru alimentație și divertisment (în sensul art. 124 din Legea turismului – restaurante, localuri cu servire rapidă/unități de tip fast-food, localuri în care se consumă băuturi, cafenele, cofetării, baruri) își desfășoară activitatea cu respectarea următoarelor condiții: utilizarea a cel mult 50% din capacitatea acestora și purtarea măștii de protecție de către personalul acestor localuri.

Discotecile și barurile de noapte s-au redeschis, sub condiția utilizării a cel mult 50% din capacitatea acestora și a purtării de măști de protecție de către personal.

Organizarea de evenimente culturale și de divertisment (festivaluri, filme, spectacole de circ, spectacole de teatru, concerte, muzee, galerii, biblioteci, cursuri de la dans, artă creativă și muzicală) este permisă, cu respectarea următoarelor condiții: utilizarea a cel mult 50% din capacitatea incintei, respectarea unei distanțe fizice de cel puțin 1,5 m, purtarea de măști de protecție și utilizarea exclusivă a locurilor pe scaune (pentru concerte, festivaluri,teatre, spectacole de circ și alte evenimente scenice).

Organizarea de evenimente de tip congres, conferință, seminar, team building, expoziție și de alte evenimente publice cu participare fizică este permisă sub condiția utilizării a cel mult 50% din capacitatea locului unde se desfășoară, a respectării unei distanțe fizice de cel puțin 1,5 metri și a purtării măștii de protecție de către participanți.

Accesul în centrele de fitness, săli de sport, cluburi sportive și piscine este permis sub condiția utilizării a nu mai mult de 50% din capacitatea acestora și a respectării unei distanțe fizice de cel puțin 1,5 m.

Sursa Europa Fm

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow