-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Va merge după gratii din cauza aroganţei. Ce scrisoare a trimis la instanță

Ieşeanul avea o condamnare cu amânare, dar a scris nervos instanţei care-l chemase că el nu are timp de umblat pe drumuri. Judecătorii au transformat sentinţa în una cu executare.

Tupeul l-ar putea costa pe un ieşean 8 luni din viaţă. Condamnat cu amânarea executării pedepsei, un sătean din Scobinţi a refuzat să respecte măsurile de supraveghere dispuse. În aceste condiţii, magistraţii Judecătoriei Hârlău au decis trimiterea lui după gratii. În vârstă de 64 de ani la acea dată, Dumitru Cotunoaea fusese condamnat în 2019 pentru două fapte de conducere a unui autovehicul fără permis la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, Cotunoaea trebuia să se prezinte la Serviciul de Probaţiune atunci când era chemat, să anunţe schimbarea locuinţei şi eventualele deplasări mai lungi de 5 zile şi să primească vizitele consilierului de probaţiune.

Acesta i-a trimis o primă adresă, convocându-l pentru o întâlnire. Cotunoaea nu s-a prezentat, trimiţând o scrisoare în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de convocarea pe care o considera abuzivă, afirmând că va reclama acest fapt. La o a doua adresă, bărbatul nu a mai răspuns deloc, moment în care Serviciul de Probaţiune s-a adresat judecătorilor.

„Instanţa stabileşte faptul că numitul a dat dovadă de rea-credinţă, atunci când nu s-a supus măsurilor de supraveghere. De asemenea, chiar în cursul cercetării judecătoreşti, condamnatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, deşi a fost citat la trei termene de judecată, două dintre comunicări fiind primite de soţia sa, iar una de către el însuşi. Or, în aceste condiţii, ţinând cont şi de scrisoarea trimisă de acesta Serviciului de Probaţiune, în care se arată revoltat de ce au făcut organele judiciare, solicitând să nu-i mai fie trimise convocări, întrucât nu are timp de umblat pe drumuri, sustragerea de la executarea pedepsei, în condiţiile în care acesta nici măcar nu i-a fost aplicată, ci doar stabilită, fiindu-i impusă doar respectarea unor măsuri de supraveghere, nu sunt de natură a-l exonera pe acesta de răspunderea pentru fapta comisă, instanţa apreciind că acesta se sustrage de la executarea acestor măsuri cu rea-credinţă”, au apreciat magistraţii.

Aceştia au recis revocarea amânării pedepsei, aceasta urmând să fie executată în regim de detenţie. Sentinţa dată marţea trecută poate fi contestată la instanţa superioară.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow