10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Utilaje noi in cadrul serviciului de salubritate Pascani

Recent, in curtea serviciului de salubritate a ajuns o noua masina de gunoi cu compactor si urmeaza ca in zilele urmatoare sa ajunga un utilaj de tip Bobcat. Achizitiile au fost facute in luna decembrie, prin licitatie, si potrivit directorului Eduard Dumea prin aceste investitii s-au rezolvat niste probleme extrem de importante pentru activitatea societatii.

„Investitiile au fost facute in luna decembrie a anului trecut si zilele acestea ne-a ajuns masina de gunoi urmand ca in curand sa ajunga si bobcat-ul. Acum avem cu ce face colectarea selectiva a gunoiului. Insa mai ramane de rezolvat problema spatiilor special amenajate pentru depozitarea gunoiului. Trebuie ca acele puncte de colectare din oras cat si din suburbii sa fie betonate, ingradite si inchise pentru a bloca accesul diferitor persoane in interior. De aceste lucrari au obligatia sa se ocupe cei de la primarie. Din discutiile purtate cu domnul viceprimar Vasile Axinte, banii la buget sunt putini si in acest an vor fi amenajate doar 100 de puncte (din cele 247 existente – n.r.)”, a declarat directorul de la SC CLP EcoSalubritate Pascani, Eduard Dumea.

Un punct de colectare a gunoiului din municipiu va avea o suprafata de 12 mp, iar in interior vor fi amplasate trei containere pentru colectare selectiva si doua containere pentru gunoiul menajer. Acolo unde exista posibilitatea se va dubla suprafata de depozitare a gunoiului si numarul containerelor.

De precizat faptul ca masina compactoare a costat aproximativ 24.000 euro fara TVA, iar Bobcatul o suma de circa 119.000 lei, fara TVA. „Firma care a castigat licitatia la masina compactoare este Eco Comtech SRL si am reusit sa incheiem cu acestia un contract de service in cazul in care avem probleme la masinile de gunoi. Pana acum am intampinat probleme la acest capitol deoarece aveam contract cu o firma care se ocupa de reparatii si in S-E Europei. Cand aveam probleme era foarte greu de gasit si astfel am renuntat la contract”, a incheiat Eduard Dumea.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow