0.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Utilaje de 3,7 milioane de lei cumpărate de Primăria Pașcani, cu bani din bugetul local

Primăria Pașcani a cumpărat în ultimele zile din anul care abia s-a încheiat utilaje pentru lucrări publice în valoare de aproape 3,7 milioane de lei fără TVA, bani din bugetul local. Pentru achiziția compusă din cinci loturi a fost depusă o singură ofertă, ce a fost declarată și câștigătoare în câteva zile.

Au fost cumpărate o stropitoare, un tractor multifuncțional dotat cu remorcă, plug pentru deszăpezire, sărărița cu autoincarcare și instalație de măturat, un excavator pe senile masă operațională minim – 8500kg o autospecială de lucru la înălțime (nacelă) și o autospecială multifuncțională dotată cu lamă pentru zăpadă și răspânditor material antiderapant. Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, spune că aceste utilaje vor fi folosite la diferite lucrări publice precum săpat șanțuri, cosire, deszăpezire, măturat și udat și altele.

Potrivit celor spuse de edil, tractorul multifuncțional dotat cu remorcă, plug pentru desazăpezire, sărărița cu autoîncărcare și instalație de măturat va fi folosit de către ECO SERV, societatea locală de salubritate.

Potrivit informațiilor de pe platforma e-licitații.ro, valoarea fiecărui lot este următoarea:

Valoare lot (sursă e-licitații.ro):

Lot 1 – Autospecială (stropitoare) – 840.290 lei/ fără TVA;

Lot 2 – Tractor multifuncțional dotat cu remorcă, plug pentru desazăpezire, sărărița cu autoincarcare și instalație de măturat – 420.000 lei / fără TVA;

Lot 3 – Excavator pe șenile masă operațională minim – 8500kg – 630.000 lei / fără TVA;

Lot 4 – Autospecială de lucru la înălțime (nacelă) – 780.000 lei/TVA

Lot 5 – Autospecială multifuncțională dotată cu lamă pentru zăpadă și răspânditor material antiderapant – 1.007.970 lei

INFORMATII DETALIATE AICI.

Diferențele dintre valorile estimate și cele atribuite sunt foarte mici, de câteva sute de lei.

Viceprimarul spune că utilajele pot fi conduse de muncitorii Primăriei, dar nu exclude posibilitatea de noi angajări.

Cum de altfel nu exclude nici posibilitatea ca municipalitatea să mai cumpere și alte utilaje.

Ca și o comparație, suma cheltuită pentru cumpărarea utilajelor este apropiată cu diferența încasată de municipalitate din creșterea taxelor și impozitelor locale în anul 2022 când dările au fost majorate cu o medie de circa 40%.

Comparativ cu oferta pentru amenajarea pieței agroalimentare din zona Vale, cu un cost de circa 21 milioane de lei, plata noilor utilaje reprezintă circa o cincime din acest proiect.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow