17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Utilaj de 80 mii euro în comuna Vânători

Utilaj de 80 mii euro în comuna Vânători

Achiziție importantă pentru o comună din apropiere de Pașcani. După ce în ultima perioadă au loc tot felul de lucrări la infrasturctură și școli, acum administrația locală a decis să achiziționeze un utilaj ce poate fi folosit și la dezăpezire dar și la decolmatarea rigolelor de exemplu. Achiziția se ridică la câteva zeci de mii de euro, însă se cumpără prin Grupul de acțiune locală din care comuna face parte.

Continuă investițiile în comuna Vânători. Administrația locală așteaptă utilajul bun la toate să ajungă în posesia lor pentru a putea fi folosit la mai toate treburile ce se desfășoară în localitate. De asemenea, acesta este dotata și echipat cu multiple funcții putând fi utilazat în toate anotipurile.

“Utilajul va fi foarte folositor în comună. Buldoexcavatorul va fi multifuncțional, așadar va fi scos în stradă iarna la dezăpezire, dar și vara pentru că va avea tocător pentru cositoare, se vor putea decolmata rigolele. Este necesar pentru gospodărirea comunei și astfel cheltuielile vor fi mai mici în următoarea perioadă.” a declarat primarul comunei Vânători, Constantin Lupu.

Achiziționarea lui s-a putut face datorită unui proiect accesat de GAL prin fonduri europene și se ridică la suma de 80 mii euro.

„Cum primim utilajul cum o să-l folosim pentru că avem angajat un mecanic.” spune edillul. De asemenea, din bugetul local o să fie cumpărat și un camion 4 x 4 pentru a punem la el o sărăriță și o lamă de deszăpezire.

Menționăm cu utilajul de 80 mii euro este achiziționat prin Grupul de acțiune locală de unde comuna face parte alături de Lespezi, Valea Seacă, Ceplenița, Cotnari, Hărmănești și Todirești.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow