12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

USR Paşcani, salvare RAGCL: Centrală termonucleară pentru încălzirea apartamentelor şi străzilor din Pascani

- Advertisement -

Municipiul Paşcani ar trebui să nu renunţe la sistemul centralizat de încălzire chiar dacă actuala regie este în pragul falimentului cu datorii de aproape 40 milioane de lei, conturile blocate şi fără banii necesari măcar pentru achitarea facturilor. Centralele şi reţelele trebuie modernizate aşa încât să producă agent termic nu doar pentru încălzirea locuitelor ci şi a străzilor, pentru topirea zăpezii. Este părerea reprezentanţilor USR Paşcani, în calitate de invitaţi în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

O soluţie eficienta ar fi ca actualele centrale pe gaz, cu randament scăzut mai ales când numărul consumatorilor este mic, să fie înlocuite cu o centrală termonucleară pe bază de sodiu, tehnologie folosită deja în ţările occidentale, susţine Oscar Teodorescu, preşedintele organizaţiei locale. Pentru asta ar fi necesare investiţii uriaşe, de la 30 la 100 milioane de euro, bani care ar putea fi obţinuţi şi din fonduri europene.
Specialiştii regiei spun că o astfel de tehnologie , daca ar exista, ar fi greu adaptată, aplicată şi mai ales avizata, mai ales pentru câteva mii de apartamente. Menţionăm că la sfârşitul anului trecut conducerea RAGCL a cerut mandat de la Consiliul Local pentru declanşarea procedurii de intrare în insolventa.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow