14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

USL si-a lansat ieri echipa care va intra in batalia alegerilor generale

Manifestarea a fost organizata la Teatrul National, fara a avea un caracter public. Reprezentantii PSD si PNL s-au intrecut in asigurari ca alegerile vor fi castigate la pas de USL. Deputatul Ratoi a provocat rasetele salii cand i-a atacat pe fostii guvernanti PDL. „Daca erau bani pentru partid, mai intelegeam. Dar ei au furat pentru ei”, a spus acesta.
Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” a fost aseara neincapatoare pentru cei peste 500 de politicieni, oameni de afaceri si membri ai societatii civile, invitati la lansarea festiva a candidatilor USL la alegerile parlamentare. Ceremonia, al carei amfitrion a fost actrita Corina Danila, a inceput prin intonarea imnului national. Primul care a luat cuvantul pe scena a fost liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita. Pe un ton entuziast, primarul a prezis zile mai bune unui oras „vitregit” de guvernarile anterioare. „E momentul in care istoria isi intoarce fata catre ieseni. Dupa opt ani in care orasul s-a ajutat singur, avem acum sansa unei echipe care sa lucreze pentru interesele Iasului. Noi nu ne-am batut pana acum cu Bacaul sau Suceava pentru titlul de capitala a Moldovei, ci ne-am batut cu noi insine. Cu aceia dintre noi care si-au asumat o raspundere fata de judet si au facut jocul adversarilor”, a spus Nichita, cu trimitere la alesii PDL. A urcat apoi pe scena presedinte Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, care a facut o scurta istorie a „sacrificiului” asumat de Iasi prin acceptarea mutarii capitalei la Bucuresti. A preluat apoi microfonul, din dubla postura, de candidat si lider de filiala, liberalul Relu Fenechiu. El le-a marturisit celor prezenti ca urmeaza o „campanie electorala nu foarte grea”, dar ca important va fi rezultatul guvernarii USL pentru Iasi. Au trecut ulterior pe la tribuna toti cei 17 candidati ai Uniunii, fiecare indemnandu-i pe cei prezenti sa voteze USL.

Partea mai putin vazuta a lansarii candidatilor

Intregul eveniment a durat circa trei ore, fara intrerupere. Ceremonia de lansare a fost, se pare, organizata de PSD, dar nu a fost asumata ca atare public. De altfel, presa a aflat oficial despre eveniment doar cu o zi in urma, iar reprezentantilor mass-media nu le-a fost rezervat un sector special in sala, fiecare jurnalist descurcandu-se pe cont propriu. Cel mai amuzant moment al serii a fost discursul deputatului Neculai Ratoi. Pe tot parcursul alocutiunii, el a vorbit doar despre PSD. „Ce vreti daca eu sunt pesedist”, a reactionat el atunci cand i s-a atras atentia asupra „problemei”. De asemenea, Ratoi i-a infierat pe democrat-liberali ca au furat din banul public. „Ca daca erau bani pentru partid, mai intelegeam. Dar ei au furat pentru ei”, a acuzat fostul primar de Pascani.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole