30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

USL se clatină la Valea Seacă din cauza ilegalităţilor primarului

Ilegalitatile primarului din comuna Valea Seaca, este principalul motiv de cearta intre consilierii locali. Luni, 25 martie, de la ora 15.00, cinci dintre alesii locali au convocat o sedinta extraordinara pentru a fi informati in legatura cu o serie de procese pierdute de Primarie, in urma carora Consiliul Local a pierdut sume importante de bani sau trebuie sa plateasca daune.
Consilierii au aflat pe surse ca Primaria a pierdut un proces cu Parohia Sf. Gheoghe din Pascani pentru tabara de la Valea Seaca. Locatia a fost vanduta de Primarie unui om de afaceri din Pascani dar o parte din teren a fost revendicat de biserica, actele de vanzare cumparare fiind facute pe baza unor documente false semnate de primarul Valeriu Roman. Instanta a constatat aceste fapte si a anulat contractul de vanzare a taberei. Acum Primaria trebuie sa il despagubeasca pe noul proprietar pentru lucrarile executate acolo de cca 1 mld de lei vechi.
Mai mult, alesii locali vor sa afle din ce motive Primaria Valea Seaca a pierdut o serie de procese cu unele societati care datorau bani institutiei.

Lipsa de transparenta a primarului i-a facut pe consilierii PNL sa rupa protocolul de colaborare cu PSD in cadrul USL. Mai mult ei au cerut ca la sedinta de luni sa fie prezent si cineva din conducerea judetena a USL, fiind trimisa o adresa in acest sens conducerii celor trei formatiuni politice din alianta. O alta nemultumire ar fi ca de 15 ani de zile comuna Valea Seaca tot plateste datorii unor societati comerciale pentru o serie de lucrari dubioase, in urma unor hotarari judecatoresti, fara un plan concret de dezvoltare si investitii.

In replica primarul comunei Valea Seaca spune ca nu stie nimic despre acest demers politic. El sustine ca USL functioneaza in continuare in comuna, situatie confirmata si de deputatul PSD Neculai Ratoi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow