1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

USL ,,iubeste” Pascaniul. Consilierii au votat, fara sa negocieze, aderarea la ARSACIS. Politicienii din Iasi ne-au luat retelele de apa si canal

Legislativul pascanean a aprobat astazi, aderarea municipiului la ARSACIS, asociatia care gestioneaza serviciile de apa si canal din judetul Iasi. Asa cum era de asteptat au votat pentru ,consilierii PSD si PNL si s-au abtinut de la vor cei din PDL si PPDD.

Hotararea este cel putin surprinzatoare avand in vedere ca acum cateva saptamani de zile aceiasi consilieri au votat pentru infiintarea unei comisii de negociere a conditiilor de aderare, dupa luni de zile de discutii fara nici un rezultat.
De acesta data edilul pascanean a motivat ca reprezentantii Apa Vital Iasi au spus ca refuza sa negocieze cu cineva care nu face parte din asociatie si ca administratia din Pascani poate iesi oricand din ARSACIS, daca conditiile de predare a serviciului de apa si canal din Pascani nu vor fi favorabile.
Mai exact comisia special infiintata va negocia aceste conditii si va prezenta un raport , o decizie finala urmad sa fie aprobata tot printr-o hotarare a Consiliului Local. Primarul Pantazi a atras atentia ca trebuie sa fie clarificate o serie de probleme: cine va plati creditul BEI, cine va finaliza investitia si in ce mod vor fi preluate retelele de apa si canal dar si personalul societatii, controlul asupra majorarii pretului la apa si mai ales ce masuri vor fi luate pentru reducerea pierderilor la apa. Mai mult edilul pascanean crede ca Prest Serv Apa SA Pascani va ajunge la faliment daca nu va gasi solutii de dezvoltare.

Mentionam ca odata cu aderarea Pascaniului la ARSACIS serviciile de apa si canal din Pascani vor fi predate operatorului APA VITAL Iasi, societatea Prest Serv Apa SA Pascani urmand sa ramana fara obiect de activitate.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow