18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Urmeaza o noua majorare de pret la Salubritate. Pascaniul trebuie sa plateasca peste 50 lei pentru fiecare metru cub de gunoi depozitat la Tutora Iasi, fara transport

Situatie halucinanta pentru Primaria Pascani. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, programata vineri 29 martie de la ora 10.00, este inscris un proiect de hotarare privind insusirea prin aprobare, a tarifelor de depozitare a gunoiului menajer la groapa ecologica Tutora Iasi.
Va intrebati probabil ce legatura are acest proiect cu noi, pascanenii. Ei bine , in urma deciziei controversata luata de fostul legislativ local la propunerea fostului primar, Grigore Craciunecu, municipiul Pascani trebuie sa depoziteze gunoiul menajer la aproape 100 de km distanta, la depozitul din Iasi, dupa ce a aceptat sa faca parte din asociatia ADIS.
Daca va fi aprobat de consilieri, atunci Eco Salubritatea SA Pascani va trebuie sa achite un pret de depozitare de 50,50 lei pentru fiecare metru cub de gunoi, la care se adauga si cheltuielile de transport . Cum din Pascani sunt colectate zilnic cca 120 de tone de gunoi iar in urma procesului de selectare si sortare la viitoarea statie de la Ruginoasa ar ramane cca 2/3 din cantitate, rezulta ca, lunar, societatea locala de salubritate ar trebui sa plateasca pentru depozitare peste 1,2 miliarde de lei vechi la care se adauga si cheltuielile de transport deloc de neglijat.
Asta inseamna o noua majorare de pret la salubritate, cu cel putin 30% . Ea va fi necesara din momentul in care Pascaniul va fi obligat sa isi respecte angajamentele contractuale semnate de fostul primar si anume cel de a depozita gunoiul menajer doar la Iasi, nu la alte groapa, dupa punerea in functiune a statiei de transfer de la Ruginoasa, cel mai probabil intr-un an de zile. Situatia este cu atat mai
Directorul societatii de salubritate din Pascani admite ca in viitorul apropiat va fi nevoie de o noua majorare de pret tocmai pentru acoperirea acestor cheltuieli.
Mentionam ca in prezent Pascaniul depoziteaza gunoiul la o groapa din Roman al carei aviz de functionare ar urma sa expire in perioada imediat urmatoare.
Aici costurile de transport si depozitare sunt la jumatate fata de cele la Iasi. In prezent pascanenii platesc la salubritate 7,8 lei de persoana pe luna si 67,83 lei /mc pentru persoane juridice, ultima majorare fiina aprobata luna trecuta, cu peste 40%.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow