21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

URMĂRIT NAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ȘI ARESTAT

Urmărit național, depistat de polițiști și arestat

Un bărbat dintr-o comună din apropiere de Pașcani a ajuns după gratii după ce a bătut un consătean pănă aproape de moarte. După o judecată de câteva luni, inclupatul trebuie să achite și câteva zeci de mii lei avocaților, spitalelor și Serviciul Județean de Ambulanță.

Un urmărit național a fost depistat de către polițiști și dus la Penitenciar. Este vorba despre Dănuț Antoniu în vârstă de 37 ani din comuna Hărmănești.

“La data de 18 octombrie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Rurală Paşcani au depistat un bărbat , de 37 de ani din comunaHărmăneşti, pe numele căruia Tribunalul Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Astfel, bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de7 ani închisoare pentru tentativă la omor. În baza mandatului de executare a  pedepsei, bărbatul fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi.” au declarat resprezentanții IPJ Iași.

Menționăm că la proces s-a constituit parte vătămată Gheorghe Păduraru, iar parte civilă Serviciul Județean de Ambulanță Iași, alături de Spitalele – de Urgență Pașcani, Sf Spridon și Pr dr. N. Oblanu, ambele din Iași.

Dănuț Antoniu trebuie să execute o pedeapsă de 7 ani cu închisoare și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o durată de 4 ani pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor.

Antoniu Dănuț trebuie să achite Serviciului de Ambulanţă judeţean Iaşi sumei de 1.473,3 lei, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi 3.872,95 lei, cu dobânda legală a Băncii Naţionale a României de la data formulării cererii (27.10.2015) și Spitalului „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi – 5.477,62. Inculpatul Dănuț Antoniu trebuie să achite și suma de 487,09 lei, către partea civilă Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani, dar și suma de 2.300 lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat, 975 lei , reprezentând contravaloarea onorariilor avocaţilor din oficiu desemnaţi pe parcursul urmăririi penale şi pe parcursul camerei preliminare şi a judecăţii pentru inculpat şi persoana vătămată (delegaţia nr.19674/2016 în valoare de 195 lei, delegaţia nr.18105/2016 în valoare de 260 lei şi delegaţia nr.18265/2016 în valoare de 520 lei) va rămâne în sarcina statului şi se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Iaşi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow