1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Universitatile din strainatate incep campania de admitere in anul universitar 2013-2014. Care sunt taxele, ce specializari cauta studentii romani si ce inseamna admiterea prin loterie

universitati strainatate
Universitatile din strainatate au inceput sa primeasca aplicatii pentru admiterea in anul universitar 2014-2015. La universitati precum Oxford si Cambridge, termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura este 15 octombrie. Tot acesta este termenul pana la care se pot trimite aplicatii la facultatile de Medicina si Stomatologie din Marea Britanie, a declarat Svetlan Danev, directorul grupului de firme „Integral” si coordonator al proiectului World Education. Acesta a anuntat si o noua procedura de admitere in universitatile din Olanda: sistemul loteriei pentru facultatile cu cea mai mare concurenta.

Pentru Danemarca si Olanda, termenul limita recomandat pentru depunerea aplicatiilor este 1 martie, in timp ce in Franta depunerea dosarelor se realizeaza in luna februarie. Taxele de studiu la facultatile din Olanda sunt in jur de 1.900 de euro pe an, iar in Marea Britanie pot ajunge pana la 9.000 de lire sterline anual.Ce domenii cauta studentii romani la facultatile din strainatate si care sunt tendintele la nivel european

La nivel european, se inregistreaza cresteri ale numarului de studenti care aplica la studii de Cibernetica, Fizica, Drept si studii juridice si Stiinte medicale. Scade in schimb interesul tinerilor pentru facultati in care se studiaza Limbile si literaturile europene, a declarat miercuri, 9 octombrie, in cadrul unei conferinte de presa Svetlan Danev, directorul grupului de firme „Integral” si coordonator al proiectului World Education.

In ceea ce priveste domeniile alese de tinerii romani, datele pentru Marea Britanie arata ca majoritatea studentilor romani si-au depus candidatura pentru urmatoarele domenii de studiu: Business management, Psihologie, Computer science, Inginerie, Relatii internationale si Drept.

Pentru anul universitar viitor, potrivit raportului World Education bazat pe dosarele de candidatura timpurii, studentii romani sunt interesati de Drept, Medicina, Economie, Computer science, Stiinte naturale, Biologie si Inginerie.

 

Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro care sunt noile proceduri de admitere la universitatile din Olanda si Danemarca

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow