27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Universităţile din Iaşi intră în focul admiterii: unde şi cum se depun dosarele

- Advertisement -

Începutul lunii iulie aduce cu sine şi debutul perioadei de admitere la universităţile din Iaşi, odată ce rezultatele la bacalaureat au apărut, iar tinerii se decid cum va arăta viitorul lor.

În acest sens, sunt instituţii de învăţământ superior care au început deja înscrierile pentru programele de studiu de anul viitor, 2022 – 2023. Universitatea de Ştiinţe Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a deschis de la debutul săptămânii trecute, de pe 27 iunie, înscrierile la programele de masterat. USV Iaşi scoate la concurs 517 locuri la masterat, dintre care 402 sunt bugetate, iar înscrierile s-au şi încheiat duminică, 3 iulie, rezultatele urmând a fi făcute publice. Înscrierea la studiile de la licenţă la Agronomie va fi realizată în perioada 11 – 22 iulie.

O altă universitate care a început deja înscrierile pentru concursul de admitere este Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi: aceştia primesc dosare exclusiv online încă de la începutul lunii iunie pentru concursul de admitere de la finalul lunii iulie. De astăzi, 4 iulie, începe admiterea şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va scoate anul acesta la concurs un număr de 6.500 de locuri la concursul de admitere, dintre care 3.400 sunt la licenţă, 2.900 la master şi 200 la doctorat. În ceea ce priveşte locurile la buget, fără taxă, finanţate de statul român, doar la licenţă vor fi aproximativ 2.400, incluzând şi locurile destinate românilor de pretutindeni, la master vor fi 1.350 şi 120 la doctorat. Înscrierea candidaţilor la licenţă se va realiza în perioada 4 – 23 iulie, la masterat între 10 şi 20 iulie, în timp ce la doctorat vor putea fi depuse dosare de înscriere şi în sesiunea de vară, între 4 şi 14 iulie, dar susţinerea colocviului este programată pentru luna septembrie, în intervalul 19 – 22 septembrie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow