2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Uniunea Ziariștilor, strigăt de ajutor privind presa scrisă

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) lansează un apel către Executiv și Legilativ, pentru a sprijini presa din România, ca parte esențială în transmiterea informațiilor vitale pentru populație în lupta contra epidemiei de coronavirus.

Astfel, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a transmis un comunicat, pe care vi-l prezentăm integral:

”În atenția Guvernului și a Parlamentului României

Având în vedere situația fără precedent generată de pandemia virusului COVID 19, îngrijorată de pericolul în sine, dar și de posibilul blocaj informațional ce se poate produce ca urmare a măsurilor de urgență ce se impun, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România vă solicită sprijinirea activității de editare și distributie a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria activităților vitale pentru desfășurarea cât mai normală a vieții publice.

De asemenea, vă rugăm să înlesniți, în perioada instituirii stării de urgență, de la Ministerul Administrației sau de la Ministerul Transporturilor, eliberarea autorizațiilor de transport pentru autovehicule sub 3.5 t, pentru a putea transporta presa pe teritoriul României. Se poate rezolva operativ în formula cerere tip online și emitere autorizație de transport, tot online.

Presa scrisă, ca și televiziunea, radioul sau presa online, sunt mai necesare ca oricând pentru informarea corectă și atenuarea, prin aceasta, a situației critice pe care o traversează România în acest moment.”

Sursa DCNEWS

Alte articole