11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Unirea Principatelor Române la Parohia Uda

C.P. Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, a fost săvârșită o slujba cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. La final, grupul de copii și tineri „Stephanus Magnus” al parohiei, a susținut un program omagial în cinstea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și Zilei de 24 ianuarie 1859.

UDA ZIUA UNIRII
Tânărul Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cultural – educative din cadrul parohiei, ne-a relatat:

Împreună cu părintele paroh, Vasile Pintilie, am hotărât să continuăm tradiția Unirii de la parohia Uda, anul acesta împlinindu-se 3 ani de slujire și comemorare culturală. La acest eveniment, au participat toți consilierii parohiali alături de Costel Costan, Inspector de Finanțe la Administrația Publică Locală – Pascani, Firuța Costan, asistent medical al Cabinetului de Medicină de Familie – Tătăruși (Dr. Emil Huțanu), Grigore Dogaru, Plutonier Adjutant (R),  Sinzieana Costan, asistent medical al Serviciului de Ambulanță – Pașcani, alături de credincioși din toate parohiile din comuna Tătăruși”.

Copiii și tinerii grupului „Stephanus Magnus” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, au susținut un program de cântece comemorative și au pus în scenă micile povestiri din viața Domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Moș Ioan Roată și Vodă Cuza și Moș Ion Roată și Unirea, după marele scriitor Ion Creangă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow