21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Elevii de la “Unirea” merg în Parlamentul European

Elevii de la “Unirea” merg în Parlamentul European

Colegiul CF Unirea din Pașcani este singura școala din județul Iași care a reușit să câștige o excursie la Parlamentul European de la Strasbourg  datorită rezultatelor muncii depuse cu piesa de teatru Prietenie fără frontiere” fragment ce face referire la toleranță și respect și mai ales la criza de identitate pe care o traversează un refugiat. Piesa de teatru face parte dintr-un șir de activități care se desfășoară în cadrul concursului. Grupul de elevi și profesori este așteptat pe 20 ianuarie să viziteze impresionantă clădire și să participe la activitățile dedicate elevilor din Uniunea Europeană. 

Dintre cele peste 50 de şcoli înscrise la Concursul Euroscola, doar Colegiul „Unirea” din Pașcani se numără printre câştigătorii din judeţul Iaşi ai ediţiei 2016. La Parlamentul European vor mai fi prezente încă o școală din Moldova şi alte 11 din restul ţării. Pregătirea acestui proiect a început încă din luna iunie 2016 cu o serie de activități desfășurate conform regulamentului competiției. Printre activitățile deosebite desfășurate de echipa școlii, în vederea câștigării acestui concurs, s-a aflat piesa de teatru Prietenie fără frontiere – o piesă despre iubire, prietenie, respect și toleranță, despre criza de identitate pe care o traversează orice persoană care, din diverse motive, este nevoită să-și părăsească țara și să pornească în căutarea altui loc care să-i ofere stabilitate și siguranță.

Elevii implicați în proiect spun că acțiunile interprinse și descoperile făcute i-au trezit la realitate și mai ales să fie toleranți și încrezători în viitor. Ei au pregătit diferite activități pentru programul din Paralament și speră să facă o figură frumoasă și să impresioneze plăcut pe cei care vor asista la reprezentațiile lor.  Mai multe detalii, găsiți aici.

Tema Concursului Național Eroscola, concurs inițiat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice se numește ”Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow