18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

„Unirea” îl sărbătorește pe Eminescu

COMUNICAT DE PRESĂ

167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu- Omul și poetul
In fiecare an, data de 15 ianuarie este un prilej pentru lumea culturalǎ româneascǎ sǎ-l omagieze pe Mihai Eminescu, creator de geniu, poet, prozator, publicist, moment înǎlţǎtor pentru fiecare român, timp de întoarcere spre spiritualitatea româneascǎ.
Cu evlavie, pǎtrundem în templul culturii pe urma pașilor lui Eminescu. Anul acesta activitǎţile dedicate poetului de elevii și dascǎlii Colegiului „Unirea” se vor desfǎșura în săptămâna 16-20 ianuarie. Activitatea de deschidere are loc luni, 16 ianuarie 2017 de la ora 11.30 la Biblioteca liceului. Este o activitate care se vrea a fi o invitaţie la lecturǎ, o cǎlǎtorie în lumea exegeţilor poetului punctatǎ de recitǎri din opera eminescianǎ și de audiţia unor înregistrǎri celebre. Omagierea se va continua prin realizarea unei expoziţii de desene inspirate de opera lui Mihai Eminescu, vizionarea documentarului „Un bulgǎre de humǎ” și concursul epistolar „Gânduri peste timp” în care elevii vor concepe o scrisoare adresatǎ, imaginar, marelui poet.
Activitǎţile sunt coordonate de profesorii de limba românǎ de la Colegiul Tehnic de Cǎi Ferate „Unirea” în colaborare cu membri ai catedrei de limbi strǎine.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow