12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Unde vor ajunge cei patru copii rămaşi orfani după ce tatăl lor s-a spânzurat?

Tragedie într-o familie din comuna Stolniceni-Prăjescu: patru copii au rămas orfani după ce, în urmă cu două zile, tatăl lor s-a spânzurat, ma­ma acestora fiind moartă de câteva luni. Eusim I. a fost găsit fără suflare de unul dintre copiii săi, care a alertat Poliţia şi Ambulanţa. În ciuda faptului că medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze pe bărbatul în vârstă de 57 de ani mai multe minute în şir, aceştia nu au reuşit să-l salveze. Corpul bărbatului a fost adus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru efectuarea necropsiei.
Potrivit rudelor, motivul pentru care tatăl celor patru copii şi-a pus capăt zilelor ar fi un proces pierdut pentru o parcelă de teren agricol. Mama copiilor a murit la începutul anului din cauze medicale, şi de atunci tatăl era cel care se îngrijea de creşterea acestora. „Bărbatul pierduse un proces în instanţă, dar nu ştiu dacă este bine să spunem că acesta este motivul deciziei sale. Deocamdată, noi aşteptăm să aibă loc înmormântarea bărbatului, şi apoi vom face o anchetă socială, vom discuta cu rudele şi vom vedea dacă se pot găsi posibilităţi pentru a-i menţine în familie. Oricum, pe copii nu-i putem lăsa pe drum“, a spus Costel Hu­gianu, primarul comunei Stolniceni-Prăjescu.
Doi dintre copiii rămaşi fără părinţi sunt minori, iar în cazul în care primăria nu va găsi o soluţie pentru susţinerea acestora în familie, ei vor ajunge în centrele de specialitatea ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).
„Noi avem cazul în evidenţă, dar momentan situaţia este monitorizată de către primăria din comună, care, după ce va face o anchetă socială, va lua legătura cu noi. Sigur că ne dorim ca minorii să rămână în familie, dar dacă va fi nevoie, ei vor fi preluaţi de direcţie“, a explicat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.
Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow