25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Unde va fi depozitul de carte al Bibliotecii Municipale

Depozitul de carte al Bibliotecii Municipale “ Leonard Gavriliu” din Pascani ar urma sa fie amenajat, cel mai probabil, la subsolul sediului Primariei, cladire aflata in apropiere. Solutia a fost discutata de luni de zile,  dar pana acum nu s-a facut nimic in spatiul respectiv.

Conducerea Bibliotecii Municipale a solicitat sprijinul noului primar si al Consiliului Local pentru rezolvarea acestei probleme.

Intr-o adresa trimisa alesilor locali se arata ca sunt necesare decizii imediate pentru identificarea unui spatiu adecvat si amenajarea lui,  care sa fie dat in administrarea bibliotecii , pentru mutarea cartilor din sediul vechi.

Acolo au ramas peste 83 000 de carti si publicatii, mai bine de jumatate din fondul de carte al Bibliotecii Municipale,  cealalta parte a tezaurui cultural fiind mutata in nou sediu dat in folosinta in acest an.

O alta problema este ca lucrarile de amenajare a noului sediu nu au fost inca receptionate. Din acest motiv liftul nu poate fi inca folosit iar biblioteca nu are inca autorizatia pentru securitate la incendiu.

Tot consilierii locali trebuie sa decida ce se va intampa cu fostul sediul al bibliotecii, o cladire veche aflata in centrul orasului.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow