21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Unde trăiesc cei mai fericiţi oameni din lume

vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
credius.ro
creditprime.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

In Danemarca, arată un studiu publicat ieri. România ocupă locul al 71-lea în clasamentul ţărilor cu cei mai fericiţi oameni dintr-un total de 156 de state.

Danemarca a revenit în fruntea acestui clasament, potrivit unui studiu internaţional publicat ieri la New York. Ea fusese detronată anul trecut de Elveţia. Confederaţia helvetică se situează în acest an pe poziţia a doua, urmată de Islanda. Top 10 este completat, în ordine, de Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia. Sunt aceleaşi zece ţări ca anul trecut în clasamentul realizat de Universitatea Columbia şi difuzat de Reţeaua pentru soluţii de dezvoltare durabilă (SDSN). Germania avansează de pe locul al 26-lea pe al 16-lea, în timp ce Franţa coboară din poziţia a 29-a pe a 32-a. Italia continuă să rămână pe locul al 50-lea în clasament.
Pentru a realiza această ierarhie, cercetătorii au analizat speranţa de viaţă într-o stare de sănătate bună, PIB-ul pe locuitor, susţinerea socială (cineva pe care se poate conta), încrederea (măsurată prin percepţia în privinţa lipsei corupţiei politice sau în afaceri), percepţia libertăţii în alegerile de viaţă şi generozitatea.

La coada clasamentului se regăsesc ţări africane — 25 dintre ultimele 30 de locuri—, lista fiind încheiată de Burundi, ţară afectată de o criză plină de violenţe de când preşedintele Pierre Nkurunziza şi-a anunţat candidatura, în aprilie 2015, la al treilea mandat în fruntea statului. El este precedat de Siria, Togo şi Afganistan.
România se află pe listă după ţări ca Moldova (55), Rusia (56), Polonia (57), Slovenia (63), dar înaintea unor state precum Estonia (72), Croaţia (74), Turcia (78), China (83), Ungaria (91) sau Portugalia (94).
Raportul din 2016 este al patrulea care încearcă să cuantifice fericirea, pentru a încerca să influenţeze politicile guvernelor. Primul a fost publicat de Naţiunile Unite în 2012. În raport se arată de altfel că cinci ţări au câte un ministru al Fericirii: Bhutan, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Venezuela şi Scoţia.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI