27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Unde sunt soluţiile pentru redresarea societăţilor CL Paşcani? Liberalii au finalizat raportul doar la societatea care i-a făcut de ruşine

Consilierii liberali nu se grăbesc să vine cu soluţii pentru redresarea societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local. Până acum au prezentat doar un raport de control, contestat de conducerea societăţii de salubritate, deşi au trecut aproape două luni de zile de la termenul limită stabilit chiar de ei.

La sfârşitul lunii septembrie consilierii din opoziţie au iniţiat un proiect de hotărâre prin care au cerut infintarea unor comisii de control la RAGCL, CLP EcoSalubritatea şi Prest Serv Apa Paşcani. Ei au invocate grave nereguli de management şi au promis că în şedinţa din luna octombrie vor prezenta câte un raport şi soluţiile de redresare ale celor trei societăţi. La acea vreme consilierii PSD au refuzat să facă parte din aceste comisii pe motiv ca demersul ar fi inoportun.
Controalele au început în forţă dar au durat câteva zile. Atenţia a fost îndreptată doar spre societatea de salubritate a cărei conduceri a îndrăznit să dea spre publicare lista cu cei care se sustrăgeau total sau parţial de la plata salubrităţii, printre ei şi consilieri locali, unii chiar din comisiile de verificare. Peste câteva săptămâni raportul a fost prezentat presei fără punctul de vedere al conducerii apoi a fost contestat de CA-ul societăţii pe motiv că este greşit. Nu la fel să întâmplat la regia de termoficare şi fostul operator de apă şi canalizare. După câteva zile de control activitatea a fost întreruptă iar rapoartele întârzie să apară.
Liderul opoziţiei, consilierul Marius Pintilie spune că ele vor fi prezentate pana la sfarsitul acestui an.
Menţionăm că activitatea de la RAGCL a fost verificată de consilierii Marius Pintilie – om de afaceri, Mihaela Spiridon – profesor de religie, și Andrei Raznic consilierul care anul trecut nu a avut nici un venit conform declarației de avere.
De asemenea activitatea de la salubritate a fost verificată de doi consilieri a căror contracte pentru servicii erau în neregulă, Claudiu Bodasca și Cătălin Conache și precum și de Maria Timofte, medic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Pașcani.
Mai mult, activitatea fostului operator de apă și canalizare a fost controlată de consilierii Ioan Danu, Sorin Olariu și Alexandru Dandu, specialist în comunicare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow