1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe credite „Prima Casă”

rogramul Prima Casă este zguduit de modificările pe care le-au adus recent în această privinţă reprezentanţii Guvernului. Astfel, acordarea creditelor numai în lei atrage cu sine o serie de schimbări în ceea ce priveşte împrumuturile de la bănci.
Deocamdată, doar cei care şi-au depus dosare înainte de 30 iulie, anul curent mai pot primi credite în euro, dar numai în condiţiile în care banca la care au apelat încă mai are disponibili bani în moneda euro.

Ce spune calculatorul

Reporterii de la „Ziarul de Iaşi“ au realizat un experiment pentru a vedea care sunt cele mai bune opţiuni pentru a accesa un credit cât mai avantajos pentru programul Prima Casă. Aşadar, am luat în considerare achiziţia unui imobil în valoare de 175.000 de lei şi un credit de 170.000 de lei pentru o perioadă de 25 de ani. Potrivit unui site care se ocupă doar de furnizarea informaţiilor legate de piaţa imobiliară şi a creditelor, respectiv conso.ro, cel mai indicat pentru ieşeni ar fi să meargă la BRD. Motivul? Accesând aici un credit ca cel menţionat mai sus, un ieşean ar trebui să returneze circa 345.000 de lei, adică cea mai mică sumă de la toate băncile care au credite pentru Programul Prima Casă. Astfel, în fiecare lună, clientul ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 1.120 de lei, o rată care va rămâne fixă până în anul 2038. E drept, ieşeanul va avea de rambursat un sold de aproape două ori mai mare decât banii pe care i-a luat iniţial, însă aceasta este cea mai bună ofertă. De precizat este faptul că unele dintre instituţiie bancare încă mai au pe site-uri calculatoare disponibile pentru cei care vor să-şi calculeze ratele în cazul în care iau un credit. De asemenea, este important şi faptul că până la achitarea întregului credit, clientul putea ajunge la o rată ce nu depăşea cu mult suma de 1000 de lei.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow