17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Unde puteți face teste COVID-19 în municipiul Pașcani

Persoanele care vor sa se testeze pentru virusul COVID-19, trebuie sa stie ca in municipiul Pascani acest serviciu medical este disponibil in mai multe clinici private.
Una dintre ele este laboratorul Karsus Medical, de pe strada Mihail Kogalniceanu, din zona Deal. Aici se pot efectua trei tipuri de teste. Cel mai ieftin costa 80 de lei si consta in recoltarea de probe de sange in care se regasesc anticorpii produsi de corpul nostru ca raspuns la infectia COVID-19. O alta metoda este testarea rapida pentru antigen, costa 100 de lei, iar rezultatul se da in cel mult, o ora de la recoltare.
Cea de-a treia metoda este testarea RT-PCR, care pune in evidenta materialul genetic al virusului SARS-CoV-2, iar pretul este de 290 lei. In acest caz se face doar recoltarea, iar probele sunt trimise la clinica Regina Maria. Rezultatul va fi comunicat dupa 48 de ore
Cei care vor sa se testeze trebuie sa stie ca pentru recoltarea de sange, din nas sau din gat este recomandat sa nu manance sau sa bea lichide, cu cel putin cateva ore inainte.
Doua tipuri de teste puteti face si la Centrul Medical Multidisciplinar Bella Praxis, de pe aleea Tineretului din Pascani. Testul RT-PCR, care arata daca aveti COVID-19 in momentul respectiv, costa 350 de lei si testarea anticorpilor, care va precizeaza daca ati trecut prin aceasta boala, la un pret de 280 de lei. Rezultatele vin in 72 de ore.
Pentru testul RT-PCR, mai puteti merge si la centrul de recoltare al Laboratorului Praxis din zona Vale, de pe strada Mihai Eminescu, de luni pana sambata, intre orele 7:15 – 11:30, iar costul este de 250 de lei, cu eliberarea rezultatelor până a doua zi la ora 17:00.
De asemenea, Clinica Sante, ce are sediul vis-à-vis de Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, recolteaza probe de sange pentru depistarea anticorpilor in cazul infectiei cu virusul COVID-19, contra-cost, 225 de lei, daca aveti un card de reduceri emis de laborator.

Alte articole