22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Unde poţi vedea cum sunt cheltuiţi banii publici de primăria ta. Pascaniul, excedent de 11 milioane

  Ultimele știri

  Dacă vă interesează cum sunt cheltuiţi banii dumneavoastra din taxe şi impozite puteţi afla datele necesare chiar de pe internet. Nu mai este necesar să mai aşteptaţi săptămâni de zile răspuns la cererile de informaţii publice ci să vă aşezaţi în faţa calculatorului. Guvernul României şi Ministerul Finanţelor a lansat astăzi platforma “Transparenta Bugetară” un instrument care ce permite monitorizarea execuţiei bugetare a peste 13.700 de instituţii publice printre care şi cele din zonele Paşcani, târgu Frumos şi Hârlău.
  Este suficient să introduceţi codul fiscal al unităţii administrativ-teritoriale sau măcar numele. De exemplu pentru municipiul Paşcani atributul fiscal este 4541360. La o simplă verificare reiese că Primăria are în momentul de faţă un excedent de 11 milioane de lei. Toţi banii ar urma să fie cheltuiţi pentru investiţiile aprobate de Consiliul Local.
  Datele sunt actualizate la începutul fiecărei luni, pe baza datelor contabila raportate de primarii. Pot fi găsite doar informatiile financiare începând din acest an. Municipiul Paşcani.
  Platforma oferă informaţii şi despre cheltuielile sau repartizările bugetare ale unităţilor administrative centrale. Premierul României, Dacian Ciolos a spus că „această transparenţă permite şi transmiterea unor informaţii legate de eficienţa cheltuirii banului public, dar ar trebui să permită şi înlăturarea unor riscuri de fraudă sau de corupţie”.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet