5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Unde mai sunt locuri libere la admiterea de toamnă în universitățile ieșene

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au anunţat în cursul zilei de ieri perioada de desfăşurare a admiterii de toamnă, dar şi numărul de locuri scoase la consurs în cadrul acestei sesiuni.

Astfel, candidaţii care doresc să se înscrie la Politehnica ieşeană pot face acest lucru în perioada 6-17 septembrie, având la dispoziţie 500 de locuri bugetate la licenţă şi 450 la master. Admiterea la „Cuza“ va avea loc în perioada 6-8 septembrie, fiind disponibile1909 locuri: 1652 de locuri pentru candidaţii români (261 de locuri la buget, din care 35 de locuri la buget pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 8 locuri la buget pentru candidaţii etnici romi şi 1391 de locuri la taxă) şi 257 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (241 de locuri la buget, dintre care 59 la Ex­tensiunea Bălţi, 50 de locuri la Exten­siunea Chişinău şi 16 locuri la taxă).

Universitatea Tehnică

TUIASI scoate la concurs 500 de locuri la buget la licenţă pentru admiterea din toamnă, la toate facultăţile, mai puţin Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Faculta­tea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“, unde au fost ocupate locurile integral.

Premiera în acest an la admitere este aceea că a fost înregistrat un record de înmatriculări în anul I, cu taxă, la licenţă şi master, fiind 230 de studenţi din Albania, Austria, Bangladesh, India, Iordania, Israel, Maroc, Nigeria, Palestina, Pakistan, SUA sau Sudan. Împreună cu cei din Republica Moldova, numărul de studenţi străini înmatriculaţi anul acesta depăşeşte 500 de persoane. În urma sesiunii din vară au fost ocupate 80% din locurile la buget la studiile de licenţă şi 70% la cele de masterat, cifre considerate foarte bune de conducerea instituţiei având în vedere scăderea numărului de absolvenţi de liceu.

Universitatea „Cuza“

La Facultatea de Drept şi Facultatea de Informatică nu se organizează admitere pentru studii de licenţă în această sesiune, fiind ocupate locurile în sesiunea de vară, iar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport organizează admitere la studii de licenţă în această sesiune doar la Kinetoterapie şi Motricitate Specială de la Extensiunea Chişinău.

Pentru admiterea la studii de master sunt scoase la concurs 1.923 de locuri: 1.755 de locuri pentru candidaţii români (412 locuri la buget şi 1.343 locuri la taxă) şi 168 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (130 de locuri la buget,din care 21 de locuri la Extensiunea Bălţi şi 38 de locuri cu taxă). Tot pentru masterat, în perioada 6-10 septembrie au loc înscrieri pentru locurile rămase neocupate la specializările ce vor funcţiona în cadrul filialelor UAIC de la Botoşani şi Focşani.

Sursa Ziarul de Iasi – Cotidian Local

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow