25.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Unde este pamantul pascanenilor? Ar mai fi nevoie de 700 de ha pentru rezolvarea tuturor cererilor. Un consilier cere desecarea mlastinilor

Avalansa de nemultumiri la Primaria Pascani, din cauza problemelor de fond funciar nerezolvate de zeci de ani de zile. La audientele de zilele trecute cativa pascaneni au venit sa le ceara socoteala reprezentantilor Primariei, pentru ca nu au intrat inca in posesia terenurilor mostenite si a titlurilor de proprietate. Mai mult, unii dintre ei sunt convinsi ca o parte dintre functionarii primariei au eliberat acte false in favoarea altor persoane care le detin acum pamanturile.
Problema a fost discutata si in sedinta Consiliului Local de joi, odata cu prezentarea raportului de activitate al Serviciului Agricol.
Edilul pascanean a spus ca, deoacamdata, nu a fost reluata eliberarea titlurilor de proprietate deoarece activitatea comisiior de fond fuciar a fost suspendata.
In acelasi context seful Serviciului Agricol a explicat ca municipiul Pascani ar mai avea nevoie de apropae 700 de hectare de teren agricol pentru a onora toate cererile de reconstituire a drepturilor de proprietate.
In replica un consilier pascanean a propus sa fie desecate terenurile mlastinoase pentru a acoperi acest deficit. Ar fi vorba de peste 280 de hectare de mlastini acoperite cu apa si stuf.
Mentionam ca la nivelul judetului Iasi Comisia Judeteana de Fond Funciar mai are de eliberat aproape 4000 de titluri de proprietate. Activitatea tuturor comisiilor a fost suspenda de Guvern, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii septembrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow