5.8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Unde au mai rămas locuri libere în liceele ieşene

După cea de-a II-a repartizare a locurilor libere la liceele şi colegiile din Iaşi au mai rămas libere 171 de locuri pentru învăţământul liceal, la specializări precum mecanică, electronică, turism, ştiinţe ale naturii sau filologie, 21 de locuri au rămas neocupate în învăţământul vocaţional, dar şi 95 de locuri destinate rromilor şi 35 de locuri pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale.


În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ şi specializările care nu şi-au ocupat în întregime locurile din judeţ, la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi au rămas disponibile 36 de locuri, 20 la Mecanică şi 16 la Electromecanică. La Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii Iaşi au rămas 32 de locuri libere, 19 la Electromecanică şi 13 la Mecanică, iar la Liceul Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava au rămas neocupate 10 locuri, 7 la Agricultură şi 3 la Economic.

La Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani au rămas 3 locuri la Mecanică, la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” Paşcani 18 locuri la Electromecanică şi 14 la Electronică automatizări, iar la Liceul Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Paşcani mai sunt libere 27 de locuri la turism şi alimentaţie.

De asemenea, au rămas 7 locuri libere la Agricultură la Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, 2 locuri la Electronică automatizări la Liceul Tehnologic Vlădeni, iar la Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” Hălăuceşti sunt câte 11 locuri libere la specializările Filologie şi Ştiinţe ale Naturii.

În ceea ce priveşte învăţământul vocaţional, a rămas un singur loc liber la arhitectură, arte ambientale şi design de la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, patru locuri libere la aceeaşi specializare de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, un loc liber la specializarea handbal de la Liceul cu Program Sportiv, iar la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Vasile cel Mare”, specializarea Teologie ortodoxă, au rămas libere 15 locuri.

Locuri libere pentru elevii rromi şi pentru cei cu cerinţe educaţionale speciale au rămas disponibile la majoritatea liceelor şi colegiilor care aveau disponibile astfel de locuri, inclusiv la specializări vocaţionale. Astfel, de exemplu, au rămas neocupate locuri pentru rromi inclusiv la Colegiul Naţional, Colegiul “Negruzzi” sau “Racoviţă”.

Sursa zdi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza pentru luna decembrie 2021

Luna decembrie va fi mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi mai ridicate, potrivit ANM. Săptămâna...

Studiu: În Europa, trei sferturi dintre copiii care practică un sport sunt abuzaţi. România, printre ţările cu cele mai multe victime

Statistici alarmante au fost publicate sâmbătă de Universitatea Edge Hill din Anglia. În urma unui studiu, la...

Iată cum se utilizează un test de salivă pentru depistarea Covid-19. Miniștrii Educației și Sănătății au făcut demonstrațiile – VIDEO

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au realizat o...

City Insurance începe plata despăgubirilor pentru clienți

Mâine, 29 noiembrie, începe plata primelor despăgubiri către păgubiţii City Insurance. Societatea de Asigurare-Reasigurare a intrat în faliment...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI