18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Undă verde pentru construirea unui nou supermarket în zona Vale. Opozitia a încercat să blocheze investiţia

Ultimele știri

 

Veşti bune pentru păşcănenii din zona Vale. Peste drum de biserica de la baza scărilor, ar urma să fie deschis un nou supermarket. Deocamdată nu se ştie care dintre marii retaileri vor dori să închirieze spaţiul, însă construcţia va fi începută şi finalizata anul viitor. In acest sens legislativul local a aprobat modificarea Planului Urbanistic General după ce proiectul a fost respins, de câteva ori, la intervenţia consilierilor PNL. Investiţia estimată la peste 200 000 Euro aparţine societăţii Morlux Florena patronata de fostul senator PSD, Florin Constantinescu, în parteneriat cu altă firmă.

Supermarketul va avea cca 600 mp iar pe terenul din împrejurimi urmează să fie amenajate căile de acces şi o parcare pentru maşini.

Şi de acesta data proiectul de hotărâre a fost aprobat doar de consilierii PSD şi PMP. Cei din opoziţie au votat împotriva investiţiei pe motiv ca pe terenul respectiv ar fi trebuit construit un bloc. Mai exact în anul 2007 administratia locală a trecut din domeniul public în cel privat, apoi a vândut suprafaţa de teren de 1000 mp, societăţii Loial Impex SRL din Suceava cu condiţia să fie construit un bloc de locuite.

Un an mai târziu, jumătate din acel teren a fost vândut societăţii din Paşcani, dar fără nici o obligaţie de construcţie.

Reprezentantul societăţii a arătat că în registrele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliare nu apare nici o menţiune privind construirea unui bloc, după ce fostul primar Grigore Craciunescu a renunţat la acesta condiţie. Mai mult Planul Urbanistic General interzice construirea de blocuri, în acea zonă.

În replică preşedintele Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoasca, a spus că aprobarea proiectului nu ar fi oportună, legală şi morală. El a sesizat procurorii DNA pentru a verifica în ce condiţii fostul primar liberal a renunţa la condiţia construirii unui bloc pe acel teren. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Parchetul din Paşcani.

In acelasi context secretarul Primăriei, a explicat că în noul contract de vânzare cumpărare nu este cuprinsă nici o restricţie şi că proiectul de modificare urbanistică, privind folosinţa terenului, este legal.

Menţionăm că în apropiere se afla unul dintre magazinele consilierului Marius Pintilie, preşedintele PNL Paşcani,  afacere extinsa, in mod ilegal, pe domeniul public. Deschiderea unui nou supermarket în zona Vale ar putea să îi afecteze interesele economice.
Nu este prima dată când consilierii din opoziţie votează împotriva investiţilor, pe motive politice sau personale. În campania electorală ei au militat împotriva investiţiilor Apavital – 13 milioane de euro, din fonduri europene, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Paşcani şi suburbii.

De asemenea lunile trecute ei au blocat o investiţie în valoare de cca 3.5 milioane de lei pentru finalizarea unei clădiri de birouri din centrul municipiului. Opoziţia a refuzat concesiunea unei căi de acces pe motiv ca acea clădire nu ar exista, deşi are 4 etaje şi este intabulata. Şi în acest caz investitorul este membru PSD.

 

FOTO: Claudiu Bodoasca – consilier local PNL presedinte al Comisiei de Urbanism

Marius Pintilie – consilier local, presedinte PNL Pascani

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI