32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Una sau doua nopți fără apa, pentru asigurarea rezervelor de Paste

Pascanenii vor ramane fără apa la robinete in noaptea  de 27 spre 28 aprilie iar măsura ar putea fi prelungita si in noaptea de 28 spre 29 aprilie, între orele 22.00  si 06.00 dimineata. Anunțul a fost făcut de operatorul județean de apa si canalizare.

Reprezentanții ApaVital susțin ca in urma avariei înregistrată pe 23 aprilie la conducta de aducțiune de la Motca, au fost folosite rezervele de apa iar de atunci nu s-a reusit reîncărcarea bazinelor din cauza consumului mare, din ultimele zile.

Pentru a asigura debitul necesar de apa in astfel de situații, Apa Vital a inceput o investiție in zona puturilor de captare, de interconectare a surselor de apa pentru Pașcani si Iași. Lucrările ar urma sa fie finalizate săptămână viitoare.

‘’În vederea refacerii rezervelor de apă în rezervoarele de înmagazinare din municipiul Paşcani, diminuate ca urmare a unei avarii înregistrată zilele trecute la conducta de aducțiune Moţca – Verşeni – Paşcani, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă începând de marți 27 aprilie 2021 orele 22.00, până miercuri 28 aprilie 2021, ora estimată 6.00, către utilizatorii din municipiul Paşcani şi suburbiile Sodomeni, Boşteni şi Lunca.
În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.’’ se arata într-un comunicat de presa.
Întreruperile din ultima perioada de furnizare a apei la Pașcani au stârnit reacții pe rețelele de socializare. Subiectul a fost discutat si in cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 27 aprilie.

Un cetățean a solicitat consilierilor sa analizeze dacă actualul contract de delegare mai este sau nu in interesul pascanenilor. De asemenea la un proiect de hotărâre pentru aderarea la asociația ARSACIS a unei comune din județul Neamț, unii consilieri s-au abținut de la vot pe motiv ca nu ar fi apa suficientă pentru alimentarea , fără probleme, a localităților care fac parte deja din asociație.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...

Doua zile de sărbătoare la Cristesti

Doua zile de sărbătoare in comuna Cristesti. Pe 14 august...

O noua acțiune de dezinsecție, la Pașcani

Societatea locală de salubritate anunță o noua acțiune de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow