14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Un vis împlinit pentru copiii din satul Topile

Peste 360 de copii vor putea sa inceapa noul an scolar fara probleme la scoala din satul Topile, comuna Valea Seaca. Nu cu mult timp in urma, Scoala Generala cu clasele I – VIII din sat s-a aflat intr-o adevarata ruina. Bucati mari de tavan erau cazute pe podelile salilor de clasa, pardoseala se afla in „valuri” din cauza umezelii, tencuiala de pe pereti cazuta, iar mirosul de igrasie sau mucegai cu greu te mai putea tine in cladire. In aproximativ doua luni de zile s-au finalizat cu lucrarile de reabilitare a salilor de clase.

sc topile

„La ora actuala s-au finalizat de reabilitat cele cinci sali de clase cu cancelaria si cu holul scolii. S-au executat lucrari de reabilitare ample. S-au consolidat peretii, tavanul, s-a scos tot ce a fost putred si s-a inlocuit, s-a pus parchet, mobilier nou, s-a pus centrala, deci la ora actuala copiii din satul Topile pot invata in conditii normale. Nu am reusit sa finalizam cu wc-ul deoarece trebuie sa pornim de la zero. Ne este destul de greu sa ne descurcam deoarece banii la buget sunt putini.

Lucrarile au fost executate pe datorie, iar acum trebuie sa facem o rectificare de buget pentru a efectua plata. Am incercat sa cheltuim cat mai putini bani de la buget. Am mai lucrat cu oameni din comuna, eu impreuna cu domnul viceprimar si cu doamna directoare a scolii am oferit masa zilnica a muncitorilor, ne-am descurcat cum am putut. Important este ca am reusit in doua luni sa reabilitam scoala. Acum, pe 15 septembrie, copiii din sat pot sa vina la scoala in conditii normale”, a declarat primarul comunei Valea Seaca, Valeriu Roman.

Pentru lucrarile de reabilitare trebuie alocata o suma de circa 80.000 lei. Desi s-au facut toate demersurile catre Consiliul Judetean pentru a sprijini cat de cat aceasta lucrare, acestia au intors spatele. Actuala conducere a comunei a depus documentatii cu situatia scolii si laGuvern pentru atragere de fonduri dar nici macar nu a fost bagata in seama. sursa infopresspascani.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mascații au descins noaptea trecută la Pașcani. Un urmărit național a fost găsit

În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, cu sprijinul Serviciului...

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în...

Florin Cîțu: „Activitățile economice se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența trece de 4 la mie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va regelementa o...

Cum, cui, când va fi administrată doza a treia de vaccin. Cine nu trebuie să o facă

O vor primi din 28 septembrie toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI