11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Un tânăr paralizat în urma unui accident, a rămas fără ajutor

Un tânăr din Sticlăria –Hârlău se află într-o situație jalnică și nu mai are pe nimeni care să îl poate ajuta să ducă o viață cât de cât normală. Rămas paralizat în urma unui accident produs anul trecut, Tincu Ioan, de 28 de ani e acum părăsit și de mama care îl îngrijea.

Bărbatul e imobilizat la pat în urma unui grav acccident de motoscuter, a cărui victimă a fost în vara anului trecut.
După o spitalizare lungă de cîteva luni, el a fost externat la sfîrșitul anului, dar medicii nu au putut să facă mai multe pentru el deoarece e vorba despre o fractură de coloană, iar alte intervenții nu se pot face decât la o clinică specializată.

Tatal său este singura rudă care se mai ocupă de el, dar și acesta este bătrân și bolnav de inimă și plămîni, motiv pentru care nu se poate ocupa de îngrijirea lui, reușind doar să mai stea cu el și să-i facă de mâncare, el fiind și singurul care susține gospodăria.

Sunt momente în care tânărul, fiind singur de când mama lui nu mai vrea să îl îngrijească, nu are nici cum să bea apă. Situația în care se află necesită îngrijire permanentă deoarece el nu se poate practic mișca, se mai ridică cu ajutorul unor inele instalate în tavan, dar fără folos, pentru că amețește și nu poate face mai mult de atât.
paralizat ridicat
Lumina zilei o vede foarte rar, doar atunci când vecinii sau un fin au timp să îl scoată măcar la aer în fața casei, tatăl său fiind și el bolnav și slăbit nu poate să îl ridice.

Cazul tânărului se află în evidența primăriei din Scobinți, el primind lunar indemnizație de 75 de lei nesolicitând inițial și un însoțitor, deoarece era ajutat de mama sa. Primarul din Scobinți promite că va găsi o soluție chiar începând de azi pentru ca tânărul să primească sprijin pentru a fi îngrijit corespunzător.

În același timp edilul face apel la toți cei care dispun de mijloace financiare și medicale pentru a-l ajuta pe Ioan Tincu, să ajungă într-o clinică specializată din străinătate, deoarece în țară nu există aparatura necesară recuperării sale și intervențiilor necesare.

Cazul emoționant al tănărului a mișcat inimile vecinilor și celor care îl cunosc, iar el nu își dorește nimic mai mult decât să știe măcar, dacă mai are o șansă pentru a se putea vindeca sau posibilitatea de a duce o viață normală.

Cei care doresc să îl ajute pot lua legătura fie direct cu Tincu Ioan din Sticlăria, fie cu Primăria comunei Scobinți sau poate lăsa un mesaj pe adresa redacției noastre.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow