Array

Un tânăr din Deleni a câştigat pariul cu agricultura

Cartofi mov, zmeură, agrişe sau armurariu sunt câteva dintre plantele care pot aduce bani frumoşi unui fermier, la fel ca şi afinele, levănţica sau cătina * cumpărători sunt destui şi uneori plantaţiile nu fac faţă cererilor * costurile înfiinţării unei astfel de afaceri sunt de câteva mii de euro, iar investiţia se poate recupera în scurt timp dacă există pasiune, seriozitate şi putere de muncă
În timp ce mulţi agricultori se plâng că seceta le-a pârjolit recoltele şi cer ajutor de la stat, există şi fermieri care au înregistrat câştiguri bune. Ei au pariat pe legume, fructe şi plante mai puţin întâlnite, pe culturi cărora multă lume nu le dă importanţă, şi au câştigat. Secretul nu ţine de noroc, ci de muncă şi pricepere şi, poate cel mai mult, de dorinţa de a câştiga pariul cu agricultura.

Din multinaţională, în plantaţia cu agrişe
Alin Aignătoaei este un tânăr care a demonstrat că munca şi pasiunea pot fi ingredientele unei afaceri de succes în agricultură chiar şi în timpuri vitrege. El a înfiinţat la Poiana Deleni, lângă Hârlău, o plantaţie de zmeură, apoi s-a orientat către agrişe. „Ideea mi-a venit pe când lucram în Bucureşti într-o multinaţională. Iniţial citisem şi mă interesasem despre zmeură. Am avut zmeură sălbatică acasă de când eram mic. Am făcut calcule şi am privit acest fruct ca pe o oportunitate «dulce» de a-l transforma într-o mică afacere”, a spus tânărul fermier.
Ulterior s-a gândit că ar fi bine să diversifice plantaţia şi cu alte fructe de pădure fiindcă toate aveau căutare. A mai achiziţionat agrişe, coacăze şi mure. „Agrişele sunt printre favoritele mele. Ele au un gust dulce-acrişor. Pieliţa e acrişoară, iar interiorul e dulce. Toate fructele de pădure au proprietatea de a combate diferite boli. Practic, vreau să-mi transform plantaţia într-o «farmacie preventivă». A contat foarte mult faptul că am muncit în agricultură când eram mic, alături de părinţii mei”, a spus Alin Aignătoaei.

continuarea pe ziarul evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...