Anul acesta, absolvenții Alexandru Andrei Pușcașu și Adina-Maria Vaman sunt  șefii  promoției 2018  „Centenarul Marii Uniri” a Colegiului Național Militar  „Ștefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc.

Alexandru a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.  Șeful de promoție  s-a stabilit după susținerea examenului de bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu,,  Alexandru și colega lui Adina  obținând  aceeași medie: 9,67.

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, jutețul Iași și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică. În clasa a X-a și a XI-a, Alexandru a participat la Concursul interjudeţean de matematică Memorialul „Ştefan Dârţu” unde a obținut premiul III.

În anul școlar 2016-2017 a participat la Olimpiada de matematică și Concursul interjudețean „Matematica de drag” unde a fost distins cu mențiune. În același an școlar, elevul ștefănist a participat și la Concursul interjudețean „Matematica în Bucovina”, unde a ocupat a doua poziție în clasament. În clasa a XII-a, la Concursul interjudeţean „Matematica de drag”, Alexandru a urcat pe treapta a doua a  podiumului, obținând medalia de argint și premiul special.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider