13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Un șofer fugar care a omorât un pieton, identificat după urmele de la locul accidentului

Accidentul a avut loc dimineaţa, pe drumul dintre Hârlău şi Pârcovaci.

Şoferul care a omorât un pieton pe o şosea din Hârlău, iar mai apoi a fugit de la locul accidentului, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În dimineaţa zilei de 29 iulie, aproape de ora 06:30, tânărul în vârstă de 20 de ani, aflat la volanul unei maşini marca Dacia, a lovit un pieton care mergea pe marginea drumului DC 150, dintre Hârlău şi Pârcovaci. În urma impactului, pietonul a fost aruncat în afara drumului într-un şanţ de colectare a apei. După producerea accidentului, tânărul de 20 de ani nu a rămas la faţa locului, ci a fugit, fără să anunţe oamenii legii cu privire la tragedia petrecută.

Poliţiştii au fost alertaţi de un cetăţean din zonă și au pornit imediat în căutarea şoferului. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit indicii care arătau că pietonul a fost victima unui accident rutier şi au chemat în ajutor cei mai experimentaţi oameni ai legii în accidente rutiere. Cu toate că în zonă nu existau camere de supraveghere, poliţiştii au analizat elementele de caroserie rămase la faţa locului, iar câteva ore mai târziu au întocmit o listă cu mai multe maşini care se potriveau cu autoturismul care ar fi fost implicat în accident.

Primele verificări au fost efectuate la domiciliul unui tânăr de 20 de ani, pe numele său Andrei Ionuţ Luchian, unde poliţiştii au găsit maşina pe care o căutau, care prezenta diverse avarii la nivelul caroseriei. Bărbatul a fost ridicat de poliţişti de acasă şi condus la audieri la sediul Poliţiei Iaşi. Ulterior, agenţii de poliţie au luat decizia de a-l reţine pe individ pentru o durată de 24 de ore. Alaltăieri, bărbatul a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Hârlău cu o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere care a şi fost admisă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, la data de 3 august, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor acestuia. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a precizat procurorul Alexandra Teona Sava, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI