9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Un șofer care a lovit mortal un bărbat și a fugit de la fața locului a fost prins în timp record

Un șofer in varsta de 20 de ani a lovit mortal un bărbat in cursul zilei de joi, 29 Iulie, după care și-a continuat nestingherit drumul.El a fost prins în timp record de polițiști si urmeaza sa dea socoteala in fata legii pentru fapta sa.


Ieri dimineață, în jurul orei 06.30, un cetăţean a sesizat Poliţia Oraşului Hârlău despre faptul că un bărbat este căzut într-un şanţ de pe marginea DC 150.

Colegii noștri s-au deplasat de îndată la locul indicat, însă, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru victimă, medicii constatând decesul.

Pentru că existau indicii că bărbatul ar fi fost victima unui accident rutier, iar conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului, colegii au apelat la Ioan, unul dintre poliţiştii rutieri cu cea mai mare experienţă din zonă.

Chiar dacă era liber, Ioan nu a stat pe gânduri şi a venit la serviciu, iar, deşi identificarea şoferului părea aproape imposibilă, întrucât nicio cameră de supraveghere nu a surprins evenimentul, acesta, împreună cu Vasile, colegul său, nu aveau de gând să renunţe.

Au început de la urmele şi elementele de caroserie lăsate la faţa locului, iar în aproximativ 2 ore, aveau deja o listă cu trei autoturisme care se potriveau cu autoturismul căutat.

Cu fler şi experienţă, cei doi au mers prima dată acasă la un tânăr de 20 de ani, unde au găsit maşina căutată, care prezenta avarii şi implicit, şoferul.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

*

Reamintim faptul că şoferii implicaţi în accidente de circulaţie în urma cărora a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane sunt obligaţi să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei;
să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

De asemenea, pietonilor le reamintim să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar atunci când circulă pe timpul nopţii ori când vizibilitatea este redusă, le recomandăm să poarte elemente reflectorizante.

IPJ Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow