-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Un singur ofertant pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din Pascani

Municipiul Pascani ar putea avea ,pana cel tarziu in luna iunie a.c., un castigator al licitatiei pentru executia lucrarilor de extindere si reparatii a retelelor de apa si canalizare, in municipiu si suburbii. Pe 15 martie a.c. a fost termenul limita de depunere a ofertelor iar la licitatie s-a inscris o singura societate, din judetul Iasi. Urmeaza evaluarea financiara a ofertei, pana pe 10 iunie a.c. dupa care va fi incheiat contractul de executie, daca nu vor fi identificate probleme.

Valoarea investitiei este de peste 93 milioane de lei, in cea mai mare parte din fonduri europene, dar si din fonduri guvernamentale si credite contractate de operatorul regional ApaVital.

Licitatia electronica deschisa a fost lansata pe 23 decembrie 2021. Proiectul a fost demarat la scurt timp dupa delegarea serviciilor de apa si canalizare, in anul 2014, dar pana acum au fost parcurse etapele tehnice si de evaluare si licitatie. Lucrarile ar urma sa inceapa in acest an dupa incheierea contractelor.
Mentionam ca Pascaniul a fost la un pas de a ramane fara aceste investitii din cauza actualului primar, Marius Pintilie. El a sustinut si a facut demersuri in acest sens pentru anularea contractului de delegare si chiar si-a dat demisia dupa care a revenit asupra deciziei, in mai 2015, dupa ce majoritatea Consiliului Local a decis să rămână în asociaţia judeţeană ARSACIS.
Mai mult, in anul 2017 el a facut demersuri pentru organizarea unui referendum, tot pentru ca Pascaniul sa renunte la operatorul regional, cel care avea in derulare proiect de investitii in tot judetul, in valoare de aproape 428 milioane de lei.

FOTO ARHIVA

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow