8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Un senator se interesează de situația rambursarilor TVA în județul Iași si de investitiile de anul viitor

Senatorul Sorin Lazar, a adresat in sedinta Senatului de la inceputul saptamanii, trei interpelari avand ca obiect probleme de interes local. Intr-una din ele adresata Ministerului Finantelor Publice, politicianul a cerut o situatie cu rambursarea TVA-ului in judetul Iasi. “La momentul actual prin Codul de procedura fiscala se reglementeaza un termen general de solutionare a cererilor contribuabililor pentru cererile de rambursare a taxei pe valoarea adaugata, termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii. Dupa acest interval, firmele au dreptul la dobanda din ziua urmatoare expirarii termenului de solutionare a cererii, respectiv din a 46 zi de la data inregistrarii cererii de restituire, daca termenul nu a fost extins.

Înalta Curte de Casatie si Justitie a hotărât, la inceputul acestei luni, ca ANAF sa plateasca unei companii dobanzi penalizatoare de 5 milioane lei pentru rambursarea cu intarziere a TVA” se arata in comunicatul de presa, trimis pe adresa redactiei.

Celelalte doua intrebari adresate Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au ca obiect viitoare investitii ce se vor face in anul 2014. “Vă rog să îmi comunicați care sunt obiectivele propuse a fi finanțate prin bugetul pe 2014 în cadrul programelor și subprogramelor ministerului. De asemenea vă rog să îmi transmiteți informații detaliate privind lucrările noi sau în continuare, studii fizice, sume alocate, denumirea proiectelor( școli, drumuri, cămine, apă, canalizare, prefecturi) la nivelul județului Iași” se arata in comunicatul de presa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI