17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Un senator iesean se apropie cu pasi repezi de puscarie. Are deja o condamnare

Cu doua dosare penale in lucru, un senator, fost primar, a ajuns la fundul sacului cu tertipuri • Judecatorii au respins si ultimele contestatii depuse de acesta, alesul urmand a fi judecat pentru smenuri facute atat din postura de primar, cat si de senator • Senatorul e primul parlamentar roman condamnat la inchisoare pentru conflict de interese

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a adus cu un pas mai aproape de o condamnare la inchisoare pe senatorul PSD Sorin Lazar. Fostul primar de la Strunga a primit o lovitura din partea judecatorilor de la ICCJ, care au respins la finele acestei luni, ca nefondate, cererile si exceptiile solicitate de inculpatul Lazar Sorin Constantin. Astfel, incercarile parlamentarului de a tergiversa procesele in care este implicat au ajuns la ultimul tertip de pe lista. „Constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala în dosarul penal nr. 101/P/2012 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi. Dispune începerea judecatii. Obliga inculpatul Lazar Sorin Constantin la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat”, se arata in sentinta data luni, 23 februarie, de ICCJ.

Dosarul smenurilor de la Primarie a ramas in picioare

Potrivit procurorilor DNA, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2008 – 2009, Sorin Lazar, in calitate de primar si ordonator principal de credite, fara existenta unui angajament legal, a dispus in doua randuri, aprobarea fara nicio baza legala, a platii sumelor de 10.160 lei, cu titlul de „onorariu participare la licitatie”, catre trei persoane, si 16.550 lei, catre alte trei persoane, reprezentand „plata lunara zilieri”. Tot in acea perioada, Sorin Lazar a mai aprobat, tot nelegal, premii anuale, in cuantum de 2.638 lei, pentru sine, si 2.291 lei, pentru viceprimarul comunei, achitate la data de 14 ianuarie 2009. Prin aceste actiuni, Sorin Lazar a provocat o gaura de 31.639 lei in bugetul Primariei Strunga, descoperirea matrapazlacurilor fiindu-i comunicata fostului primar in 30 mai 2014.

Colectia de dosare, completata cu o afacere in familie

Senatorul PSD Sorin Lazar a devenit primul parlamentar roman care a primit o sentinta definitiva pentru conflict de interese. El a fost condamnat pe 15 aprilie 2014 la sase luni de inchisoare cu suspendare de ICCJ. Ancheta in cazul senatorului a fost declansata de Agentia Nationala de Integritate (ANI), senatorul fiind in final condamnat pentru conflict de interese, dupa ce i-a oferit un loc de munca fiului sau, Mihai Eduard, la biroul parlamentar de circumscriptie. Potrivit anchetatorilor, fiul acestuia a fost angajat in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar si a incasat salarii in valoare de 6.434 de lei. Parlamentarul nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi mai multe lamuriri.

Sursa: bzi.ro

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow