13.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Un senator cere standarde de calitate pentru ingrijirea prematurilor

Un senator iesean l-a luat la intrebari pe Minsitrul Sanatatii in legatura cu conditiile de ingrijire a copiilor care se nasc prematur, in spitalele din Romania.
In cursul zilei de astazi senatorul PSD Sorin Lazar a adresat o interpelare ministrului Eugen Nicolaescu prin care a solicitat,, care sunt măsurile de îmbunătăţire a actelor normative care privesc îngrijirile neonatale….” precum si precizari privind ” standarde de calitate pentru prevenţie, tratament şi îngrijire pe termen lung a copiilor prematuri” .
Senatorul Lazar a atras atentia ca ,, jumătate de milion copii se nasc prematur în UE în fiecare an, aceşti copii prezentând un risc mai mare de a dezvolta probleme de sanatate mai tarziu” .
Tot astazi parlamentarul iesean a sustinut o declaratie politica privind constituirea unei comisii speciale comune pentru avizarea analizarea ,,Proiectului de lege privind unele masuri aferente exploatării minereurilor auro – argintifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

El a apreciat ca ,,această Comisie specială este menită să asigure un cadru transparent şi bine fundamentat pentru luarea unei decizii viabile în Parlament în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, după o amplă analiză a considerentelor de ordin socio-economic şi de mediu aferente, cu respectarea interesului naţional…”.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI