8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Un senator cere standarde de calitate pentru ingrijirea prematurilor

Un senator iesean l-a luat la intrebari pe Minsitrul Sanatatii in legatura cu conditiile de ingrijire a copiilor care se nasc prematur, in spitalele din Romania.
In cursul zilei de astazi senatorul PSD Sorin Lazar a adresat o interpelare ministrului Eugen Nicolaescu prin care a solicitat,, care sunt măsurile de îmbunătăţire a actelor normative care privesc îngrijirile neonatale….” precum si precizari privind ” standarde de calitate pentru prevenţie, tratament şi îngrijire pe termen lung a copiilor prematuri” .
Senatorul Lazar a atras atentia ca ,, jumătate de milion copii se nasc prematur în UE în fiecare an, aceşti copii prezentând un risc mai mare de a dezvolta probleme de sanatate mai tarziu” .
Tot astazi parlamentarul iesean a sustinut o declaratie politica privind constituirea unei comisii speciale comune pentru avizarea analizarea ,,Proiectului de lege privind unele masuri aferente exploatării minereurilor auro – argintifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

El a apreciat ca ,,această Comisie specială este menită să asigure un cadru transparent şi bine fundamentat pentru luarea unei decizii viabile în Parlament în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, după o amplă analiză a considerentelor de ordin socio-economic şi de mediu aferente, cu respectarea interesului naţional…”.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow