17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Un scriitor cere ajutorul autoritatilor locale

scriitor

Un scriitor din localitatea ieseana Soci, comuna Miroslovesti, a venit ieri, 4 aprilie 2013 la Primaria Pascani pentru a solicita un ajutor financiar prefectului Romeo Olteanu cat si autoritatilor locale.

Este vorba despre Vasile Comonita, autorul mai multor volume de versuri, care solictia un ajutor financiar de 600 de ron, pentru a-si putea publica noua sa creatie intitulata “Drumul Surpat”.

Autorul doreste sa mai publice inca un volum, pentru ca se lupta de ani buni pentru a intra in “Uniunea Scriitorilor” din Iasi. Pentru a se inscrie in aceasta uniune, el trebuie sa indeplinseasca mai multe conditii: sa publice minim 3 volume in 2 exemplare fiecare, sa detina recomandarea a 4 scriitori ieseni, sa aiba ecouri din presa scrisa si o cerere adresata uniunii.

Din cauza faptului ca, la audintele tinute de prefectul Romeo Olteanu, erau foarte multi oameni, scriitorul a apelat la administratorul public, Gica Zanet, care l-a mai ajutat si in trecut la publicarea unor volume.

Vasile Comonita, a inceput sa scrie in anul 1995, cand a publicat primul sau volum de epistolii.

Dupa o pauza de cativa ani, scriitorul a revenit, publicand in anul 2008 volumul de versuri “Picatura de amar”. Un an mai tarziu, Vasile Comonita a publicat inca doua carti “Valuri de lumina” si Zvacnet de lumina”.

In perioada 2010 – 2012 a mai lansat cu ajutorul editurii “Stef” din Iasi, inca 4 volume: “In genunchi”, Valurile Vremii”, Arc peste timp” si “Drumul Sapat”.

In toti acesti ani, Vasile Comonita, s-a confruntat mai mereu cu probleme mari in publicarea volumelor, in special de ordin financiar.

Autorul a mentionat, ca va reveni la Primaria Pascani dupa data de 15 aprilie 2013, cand spera sa primeasca macar o parte din banii pe care i-a solicitat pentru a publica volumul de versuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow