14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Un profesor de istorie din Pascani va fi evaluat de o echipă de la Universitatea ”Babeş Bolyai” din Cluj Napoca

Inspectoratul ȘcolarJudețean Iași anunță că în perioada 5-7 decembrie 2012 are loc la Iaşi evaluarea a trei profesori de istorie participanţi la stagiul de formare pe problematica proiectului ” Istoria orală a comunitătii tale. Trecutul de lângă noi. “ Activitatea este desfăşurată în prezenţa unor distinşi profesori de la Facultatea de istorie a Universităţii ”Babeş Bolyai” din Cluj Napoca.
“Proiectul Istoria orala a comunităţii tale. Trecutul de lângă noi a fost iniţiat în anul 2011 de către un colectiv al Institutului de Istorie Orală al Universităţii ”Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Acesta se adresează profesorilor de istorie din întreaga ţară, cu precădere celor care au avut preocupări în domeniu sau celor care doresc să realizeze cu elevii lucrări şi investigaţii care să abordeze altfel cercetarea istoriei locale. Scopul acestui proiect este de a valorifica potenţialul informaţional al acestei istorii nescrise a comunităţii şi de a implica elevii în acest proces de identificare, selecţie şi consemnare a argumentelor şi mărturiilor.”, a precizat purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Sabina Manea.
Domnia Sa mai spune că anul acesta temele propuse de către profesorii ieşeni sunt: De la traumele memoriei la memoria traumelor – marturii de la participanţii-supravietuitori la cel de-al Doilea Război Mondial (prof. dr. Locovei Răzvan, Liceul Tehnologic Podu Iloaie), O monografie a timpului liber în perioada comunistă (prof dr. Tiberius Părpăuţă, Colegiul Economic Administrativ Iaşi), Viaţa cotidiană din Paşcani în perioada comunistă (prof. Dr. Haricleea Mercaş, de la Colegiul Naţional ”M. Sadoveanu” Paşcani.)
“Comisia este formată din prof. univ dr. Marius Bucur, prodecan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Cluj, în calitate de preşedinte, Conf. univ. dr. Ionuţ Costea, de la Facultatea de istorie – coordonator dizertaţii și Drd. Adrian Boda, de la Institutul de Istorie Orală a UBB Cluj.”, mai precizează Sabina Manea.

Sursa oradeiasi.ro

Alte articole