23 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Un primar invarte pe degete fondurile de la guvern

Pe langa faptul ca s-au asfaltat cam toate drumurile din comuna, primarul Constantin Bolohan finalizeaza in acest an alte obiective importante pentru cetateni • In curand, va fi data in folosinta noua cladire a gradinitei • In acest an, va fi finalizat proiectul privind reteaua de alimentare cu apa si canalizare

O comuna arondata municipiului Pascani a beneficiat de o serie de fonduri insemnate de la Guvernul Romaniei sau de la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea zonei. Este vorba despre comuna Cristesti, aflata la 17 km de municipiul Pascani. Pe langa faptul ca s-au asfaltat cam toate drumurile din comuna, primarul Constantin Bolohan finalizeaza in acest an alte obiective importante pentru cetateni. Un obiectiv destul de important pentru comunitate este o gradinita in satul Cristesti, unde s-au investit 1.400.000 lei.

“Obiectivul este o constructie noua si a fost inceput in anul 2008. La ora actuala, mai avem de finalizat partea de finisaje interioare si exterioare, iar prin luna iulie, o vom inaugura. Proiectul se ridica la 14 miliarde de lei vechi, iar circa 10 miliarde au fost alocate de la Guvernul Romaniei si 4 miliarde de lei de la bugetul local, bani ce urmeaza sa-i dam in acest an. Cladirea are cinci sali de clasa moderne, cu grupuri sanitare si la subsol un club al copiilor, unde se pot desfasura diferite activitati. Aici trebuie sa recunosc faptul ca m-au sprijinit parlamentarii pascaneni, domnul senator Florin Constantinescu si domnul deputat Neculai Ratoi, carora le multumesc in numele tuturor cetatenilor. Un alt noroc pe care l-am avut a venit din partea firmei constructoare SC San Invest SRL Targu Neamt, care a efectuat lucrarile, chiar daca banii nu au fost alocati la timp”, a declarat primarul comunei Cristesti, Constantin Bolohan.

Retea de apa si canalizare

Tot in acest an, urmeaza a fi finalizata o alta lucrare de proportii in comuna. Primarul a implementat un proiect, in valoare de aproximativ 6.000.000 de lei, care prevede realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa si canalizare. Comuna Cristesti este printre singurele comune in judetul Iasi care, pe timp de criza, reuseste sa dispuna de proiecte ce implica fonduri uriase de bani. „Fondurile necesare pentru implementarea proiectului provin de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). In luna iunie, lucrarile vor ajunge la final, cel putin asa prevede contractul incheiat intre firma DAS si Ministerul Mediului. Nu mai este mult de executat din proiect, dar deocamdata sezonul rece ne blocheaza lucrarile”, a declarat primarul comunei Cristesti, Constantin Bolohan. Odata cu finalizarea obiectivului respectiv, cetatenii comunei vor dispune de o serie de beneficii. Pretul la apa va fi mult mai redus in sistemul centralizat fata de sistemele individuale, iar cu aceasta ocazie se va ridica, practic, si nivelul de trai. Prin accesibilitatea locuitorilor la sursa de apa cu presiuni si calitatea dorita se va mari si confortul edilitar. De acest proiect vor beneficia 1.400 de familii.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow