12.5 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Un primar iesean risca sa-si piarda mandatul pentru ca a injurat un localnic. Magistratii au pronuntat deja o decizie

• Judecatoria Pascani i-a interzis deja acestui edil sa mai conduca Primaria timp de doi ani • Decizia definitiva va fi luata in urmatoarele zile, de Curtea de Apel

Reales in urma alegerilor din luna iunie a.c., primarul comunei Oteleni, Ciprian Aiojoaei risca sa plece acasa cu mult timp inainte de a finaliza cel de-al doilea mandat. De altfel, Aiojoaei ar putea parasi scaunul de primar la inceputul lunii octombrie, cand este asteptata o decizie definitiva a Curtii de Apel, in dosarul in care Aiojoaei este cercetat pentru savarsirea infractiunii de purtate abuziva. O prima sentinta in acest dosar a fost pronuntata de Judecatoria Pascani, in luna aprilie anul acesta. Pentru ca a amenintat si injurat doi localnici, printre care si un ales local, chiar in sediul Primariei, Aiojoaei a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni de inchisoare cu suspendare, a primit de asemenea o amenda penala de 1.200 lei si i s-a interzis dreptul de a fi ales si de a ocupa o functie publica timp de doi ani.

De asemenea, instanta a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata caruia primarul trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Iasi, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte in prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile. Totodata, edilul trebuie sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta, sa nu paraseasca teritoriul României fara acordul instantei.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Aiojoaei este obligat sa presteze o munca neremunerata în folosul comunitatii, pe o perioada de 60 zile, în cadrul Consiliului Local Oteleni. Ciprian Aiojoaei a fost obligat de asemenea sa-i plateasca uneia dintre partile vatamate, Consela Adascalitei, suma de 1.000 lei reprezentând despagubiri morale, celeilalte parti vatamate, si anume Robert Benchea, va trebui sa-i achite 2.500 de lei. Aceasta sentinta va fi pusa in aplicare in cazul in care va fi mentinuta de Curtea de Apel Iasi, prin decizia pe care urmeaza sa o ia pe data de 3 octombrie. Scandalul a izbucnit in luna aprilie a anului trecut, atunci cand Consela Adascalitei, fiind angajata unei societati comerciale, a solicitat Primariei Oteleni aprobarea unor cereri, iar din cate spune femeia, primarul ar fi avut o reactie violenta.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow