16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Un poliţist ieşean a refuzat o mită de 500 de lei

Patrula Politia PascaniLa data de 19 noiembrie a.c., în urma denunţului formulat de un poliţist, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au surprins în flagrant un cetăţean care a încercat să-l mituiască cu suma de 500 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune la măsurătoare.

În fapt, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A . Iaşi au fost sesizaţi telefonic de către şeful unui post de poliţie comunală din cadrul I.P.J. Iaşi cu privire la faptul că, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, l-a depistat pe cetăţeanul P.F. care oferea spre comercializare produse agricole, utilizând în mod fraudulos un instrument de cântărire inexact.

Fiind condus la sediul postului de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare, P.F. a promis agentului de poliţie suma de 500 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal, însă agentul a refuzat promisiunea şi a denunţat imediat fapta persoanei în cauză.

În baza denunţului şi în temeiul art. 465 şi următoarele din C.pr.pen., ofiţerii S.J.A. Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au procedat la organizarea acţiunii de prindere în flagrant, cetăţeanul P.F. fiind surprins de echipa operativă în timp ce promitea poliţistului suma de 500 lei pentru ca acesta să distrugă actele de constatare şi să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune la măsurătoare.

Procurorul a dispus punerea sub învinuire a celui în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 C.pen., rap. la art. 7 din Legea nr. 78/2000, urmând a fi cercetat în stare de libertate, având în vedere că după constatarea infracţiunii flagrante învinuitul şi-a recunoscut fapta .

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sedinta de Consiliu Local la Targu Frumos, pe 27 septembrie

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste luni, 27 septembrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Elevii de la Liceul Tehnologic din Hârlău, informați de polițiști despre pericolele din anturaj

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au desfăşurat o activitate educativ-preventivă,...

Cum te poti proteja cand pui mustul la fermentat?

Toamna se numără bobocii, dar și recolta la struguri. Și pentru că este vremea culesului în podgoriile...

Șofer de 24 de ani prins de polițiștii din Târgu Frumos, cu viteza de 154 km/ora

Un tanar de 24 de ani a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost prins...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI