Array

Un pășcănean amenință ca se aruncă de pe o clădire din București. Autoritățile sunt în alertă de ieri dimineață

Un bărbat din Pașcani a pus bucureștenii în acțiune de la primele ore ale zilei de duminică. El s-a urcat dimineață în jurul orelor 9.00, pe o clădire de opt etaje, aflată în construcţie şi ameninţă că se va arunca în gol, după cum informează B1 TV.
Situația durează de mai bine de 30 de ore, timp în care mai multe echipe de negociatori au mers la faţa locului pentru a-l convinge să renunţe la gestul său extrem. Adrian Marian, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din București, a precizat că bărbatul are asupra sa provizii de apă și alimente, care la nevoie vor fi suplimentate de negociatori.

Ionut Daniel Strugariu nu este la prima faptă de acest gen. El a mai protestat, timp de 16 ore, în urmă cu două luni, tot într-o zi de duminică, pe 31 mai, când s-a căţărat pe o macara în București și a amenințat că se sinucide dacă nu vine un parlamentar să vorbească cu el pentru a-l ajuta să își rezolve problemele.

Continuare pe B1 TV

Bărbatul în vârstă de aproape 45 de ani, poreclit cu ani în urmă și Cobra, e cunoscut pentru astfel de gesturi extreme. Acum 11 ani a folosit aceeași metodă, stând 4 ore tot pe o macara lăsată nesupravegheată, în fața blocului G2B din Pașcani, pentru a-și convinge iubita, care se căsătorise cât timp a fost el închis, să reia relația cu el. Femeia provenită și ea dintr-o familie destrămată, avusese parte de bătăi crunte cât a locuit cu acesta în Hîrlău, iar amenințările bărbatului nu au avut niciun efect asupra ei, rudele acesteia fiind însă cele care au discutat cu el, iar în cele din urmă a renunțat la hotărârea sa necugetată și a coborât singur.

De această dată el are aceleași solicitări ca și acum 2 luni, când din declarațiile sale s-a aflat că acesta este certat cu o familie din Pașcani și dorește să stea de vorbă cu un parlamentar și cu presa despre nemulțumirile pe care le are.

31.05.2015

 

Perimetrul din zona șantierului este acum asigurat, nu mai acces decât autoritățile și persoanele care locuiesc în preajmă, iar purtătorul de cuvând de la ISU București precizează că nu se poate instala o pernă pneumatică, deoarece zona de șantier nu permite această intervenție.

Precizăm că Ionut Daniel Strugariu a fost condamnat de 2 ori pentru tâlhărie și o dată pentru viol, fiind închis la pușcărie de 3 ori consecutiv, încă de la 16 ani. Din informațiile precedente, se pare că bărbatul provine dintr-o familie cu numeroase probleme, el mai având 10 frați, toți certați cu legea, iar părinții săi au decedat după ce a fost închis, existând suspiciuni asupra morții propriului tată, așa cum declara în 2004, colonelul Neculai Iftode, șeful de stat major al Grupului de Pompieri Iasi.”Cunosc situatia acestui tanar. A stat in inchisoare de trei ori consecutiv, ultima data facand 4 ani pentru talharie. S-ar parea ca accidentul in care a fost implicat tatal lui nu a fost chiar un accident, ci Ionut ar fi contribuit la moartea batranului lui tata, insa nu s-a dovedit asta.”

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...