More

  Un pascanean alături de Crin Antonescu in Republica Moldova

  Array

  ,,Joi, 5 decembrie, a.c. în cea de-a doua zi a vizitei oficiale a delegaţiei conduse de preşedintele Senatului Crin Antonescu, au avut loc întrevederi cu: Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ministrul Educaţiei, Maia Sandu., precum şi cu preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.
  Vicepreşedintele Senatului şi co-preşedintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, senatorul Florin Constantinescu a declarat la întrevederea cu Primul-ministru Iurie Leancă: „Republica Moldova trebuie să demonstreze că poate semna Acordul de Asociere în 2014. Prioritatea noastră ca ţară este îndeplinirea acelor proiecte concrete prin care Republica Moldova se poate conecta mai puternic la spaţiul european, fie că este vorba despre gazoductul Iaşi-Ungheni, despre ridicarea vizelor sau despre alte proiecte de ajutor reciproc.”
  La întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova senatorul păşcănean a felicitat Republica Moldova pentru succesul de la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. „Felicit poporul Republicii Moldova şi autorităţile de la Chişinău pentru că au făcut posibilă deschiderea ţării spre dezvoltare şi integrare în marea familie europeană. Am speranţa că Republica Moldova va intra în rândul surorilor europene cât mai curând. Sunt încrezător în viitorul european al ţării Dumneavoastră. Aici, pe pământ moldovenesc, se simte deja un aer de libertate.”
  La întâlnirea cu Ministrul Educaţiei din Republica Moldova s-a pus accent pe colaborarea dintre cele două state, precum şi pe continuarea schimbului de experienţă în vederea implementării cu succes a măsurilor de reformă a sistemului de educaţie din Republica Moldova.
  În cadrul discuţiilor s-a reafirmat sprijinul total al României pentru o implementare rapidă şi eficientă a măsurilor şi reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să beneficieze, în continuare, de recunoaştere şi sprijin din partea Uniunii Europene şi de o decizie pozitivă privind semnarea Acordului de Asociere.

  În perioada 4-5 decembrie 2013 o delegaţie a Senatului României s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. La întrevederile oficiale au mai participat Secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, deputatul Florin Alexe şi Seful de Cabinet al Vicepreşedintelui Senatului României, Bogdan Alexa” se arata intr-un comunicat de presa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI